Η κολοσσιαία χαμένη ευκαιρία της Adidas με τον Τζόρνταν!

Εν έτει 2020 το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν είναι αλληλένδετα συνδεδεμένο με αυτό της NIKE, με όλα να ξεκινούν με το «απαγορευμένο» παπούτσι, τα "Air Jordan I" το 1985. Κι όμως, η ιστορία θα ήταν τελείως διαφορετική αν η Adidas είχε συμπεριφερθεί καλύτερα πριν μπει ο Τζόρνταν στο ΝΒΑ.

Στα επεισόδια 5 &6  "The Last Dance", ο Τζορνταν και μάνατζέρ του, Ντέιβιντ Φαλκ, αναφέρονται στην περίοδο που ο Τζόρνταν ετοιμαζόταν να διαλέξει εταιρία να τον εκπροσωπεί. Και ο Τζόρνταν ήταν ξεκάθαρος για το πού ήθελε να υπογράψει: «Στην Adidas». Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως περίμενε.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται ο Φαλκ και δηλώνει για εκείνη την περίοδο: «Η Adidas ήταν δυσλειτουργική εκείνη την περίοδο και μου είχαν πει ότι 'θα θέλαμε τον Τζόρνταν, αλλά δεν μπορούμε να του φτιάξουμε παπούτσι αυτή τη στιγμή'. Ήθελα ο Μάικλ να πάει στη NIKE, γιατί ήταν ανερχόμενη τότε. Δε μπορούσα όμως να τον πείσω να μπει στο αεροπλάνο για να τους επισκεφτεί, οπότε τηλεφώνησα στους γονείς του»!

Τότε ήταν που πήρε ξανά τον λόγο ο Τζόρνταν: «Η μαμά μου μού είπε ‘θα ακούσεις τι θα σου πουν. Μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά θα το κάνεις’. Οπότε με ανάγκασε να μπω στο αεροπλάνο και πήγα». Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία. Ο Τζόρνταν συμφώνησε με τη NIKE και άλλαξε μία για πάντα την ιστορία στον χώρο των παπουτσιών.

Δείτε το VIDEO:

"Did you have a shoe company that you wanted to go with?"

Michael Jordan: "That was Adidas."

Welp, that's one hell of a missed opportunity for Adidas. Worked out pretty well for Nike. #TheLastDance pic.twitter.com/qU0j8PVs2f

— Awful Announcing (@awfulannouncing) May 4, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα