Η κινητοποίηση των μυστικών υπηρεσιών στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

Η έκρηξη του κορωνοϊού επηρέασε και θα συνεχίσει να επηρεάζει όλο το εύρος της καθημερινή μας ζωής και της πραγματικότητας όπως την έχουμε συνηθίσει. Ο κορωνοϊός αποκάλυψε μια πληθώρα προβλημάτων που μάζεψε η σύγχρονη κοινωνία.

Τα συστήματα υγείας σε πολλές, διαφορετικές χώρες δεν έχουν επαρκή αποθέματα ιατρικού εξοπλισμού, υπάρχουν προβλήματα με τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης για άτομα και επιχειρήσεις καθώς

και λανθασμένες προτεραιότητες στους εθνικούς οικονομικούς σχεδιασμούς και στην διαχείριση για την δικαιολόγηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολιτικοί, οικονομολόγοι, τραπεζίτες και ιατροί δεν είναι οι μοναδικοί που επιστρατεύτηκαν να προσαρμοστούν στο πως εργάζονται και πως αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές.

Διαβάστε επίσης: Εταιρείες αναπτύσσουν εφαρμογές υποχρεωτικής παρακολούθησης των υπαλλήλων τους

Όπως γράφει ο Vladimir Platov στο ρωσικό «New Eastern Outlook», οι υπηρεσίες πληροφοριών σε διάφορες χώρες κλήθηκαν και αυτές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, ο τρόπος λειτουργίας διαφέρει από χώρα σε χώρα, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις διαταγές που δίνουν οι πολιτικές ελίτ τους. Έτσι και αλλιώς, μια επιδημία δεν είναι μόνο μια καλή στιγμή για να συλλέξεις πληροφορίες και να διερευνήσεις τα αίτια της επιδημίας, αλλά είναι επίσης η τέλεια ευκαιρία για την διασπορά παραπληροφόρησης και αξιοποίησης της κατάστασης πανικού.

Πρώτα απ’ όλα, σχολιάζει ο συγγραφέας, θα πρέπει μάλλον να αναφερθούμε στο γεγονός πως η παρακολούθηση της δημόσιας υγείας και υγιεινής βρισκόταν πάντοτε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μυστικών υπηρεσιών καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν να είναι επιβλαβείς για την εθνική ασφάλεια μιας χώρας και στο «θέατρο του πολέμου», όταν λαμβάνει χώρα μια ένοπλη σύρραξη.

Οι ΗΠΑ αφιερώνουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας και πόρων σε αυτή την δουλειά, επενδύοντας συνεχώς δισεκατομμύρια δολλάρια για τη δημιουργία βιολογικών εργαστηρίων, όχι μόνο σε αμερικανικό έδαφος, όπου συνεχίζουν να αναπτύσσουν βιολογικά όπλα, αλλά και σε περιοχές που μπορεί να υπάρξουν αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο μέλλον. Αυτό εξηγεί, σύμφωνα με τον Platov, γιατί η Ουάσινγκτον δημιουργεί ολοένα και περισσότερα βιολογικά εργαστήρια του Πενταγώνου σε χώρες που συνορεύουν με την Ρωσία και την Κίνα τα τελευταία χρόνια, αφού οι δύο χώρες έχουν χαρακτηριστεί ως «αντίπαλοι» στην Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Αυτό εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο οι ΗΠΑ, υπεύθυνες για πολλές επεμβάσεις τα τελευταία χρόνια, αυξάνουν συνεχώς την έρευνα σε ζητήματα βιολογικού πολέμου, κυρίως μέσα από την υπηρεσία «Defense Advanced Research Agency». Κύριοι στόχοι της DARPA σε αυτό τον τομέα περιλαμβάνουν εργασία με παθογόνους οργανισμούς, συλλογή βιολογικού υλικού σε χώρες ενδιαφέροντος, μελέτη της ευαλωτότητας των κατοίκων, της ανταπόκρισής τους σε θεραπείες, την διεξαγωγή κλινικών δοκιμών για καινούργιες θεραπείες σε διαφορετικούς πληθυσμούς.

Διαβάστε επίσης: Η νέα πατέντα Microsoft για εξόρυξη κρυπτονομίσματος από το σώμα &το τσιπάκι

Ο συγγραφέας κάνει αναφορά στην έκθεση «Global Trends 2025» του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών, που εκδόθηκε το 2008. Η έκθεση προέβλεπε την «εμφάνιση μιας νέας, εξαιρετικά μεταδοτικής και μολυσματικής ανθρώπινης αναπνευστικής ασθένειας για την οποία δεν υπάρχουν επαρκή αντίμετρα και που θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια πανδημία». Επιπλέον, Αμερικανοί εμπειρογνώμονες πληροφοριών ανέφεραν ακόμη και τον κορωνοϊό ως την ασθένεια που θα μπορούσε να το προκαλέσει αυτό.

Η σημασία αυτού του έργου στις ΗΠΑ αναφέρθηκε επίσης σε έκθεση που εκπονήθηκε από το Ίδρυμα Rockefeller και την συμβουλευτική εταιρεία Global Business Network σε συνεργασία με Αμερικανούς εμπειρογνώμονες πληροφοριών τον Μάιο του 2010. Είχαν παρουσιάσει ένα σενάριο παγκόσμιας ανάπτυξης ως αντίδραση σε μια θανατηφόρα πανδημία. Ακόμα και τότε, οι συγγραφείς ονόμασαν την Κίνα ως την χώρα που θα έχει την καλύτερη ανταπόκριση. Είχαν επισημάνει την ικανότητά της να εισάγει αμέσως μέτρα υποχρεωτικής καραντίνας και ειδικά μέτρα για την προστασία των συνόρων.

Το 2015, το βρετανικό επιστημονικό περιοδικό «Nature Medicine» δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με επιτυχημένα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο βιολογικού πολέμου στο Fort Detrick. Αυτές οι εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υγειονομικού του Αμερικανού Στρατού ειδικεύονται στην ανάπτυξη βιολογικών όπλων και θεωρείται η αμερικάνικη «κουζίνα του διαβόλου», για καλούς λόγους, αναφέρει ο Platov.

Το άρθρο στο «Nature Medicine» αναφέρεται σε επιτυχημένα αποτελέσματα πειραμάτων που έγιναν για την ανάπτυξη ενός ιού με την πρωτεΐνη του κορωνοϊού SHC014 που βρέθηκε σε νυχτερίδες στην Κίνα έτσι ώστε να μπορούν να μολύνουν ανθρώπινα κύτταρα χωρίς πρώτα να εξελιχθούν σε ένα ενδιάμεσο ξενιστή. Την ίδια χρονιά, ο πρώην Υφυπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Willy Wimmer, ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός κατοχύρωσε αυτό το νέο βιολογικό όπλο.

Διαβάστε επίσης: «Διαβατήρια ασυλίας» &παρακολούθηση μέχρι το φάρμακο του Covid19

Ο συγγραφέας επικαλείται επίσης ένα άρθρο της «New York Times» που αναφέρεται σε μια αντι-επιδημιολογική άσκηση με τον κωδικό «Crimson Contagion» που διεξήχθη από το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον το 2019 στο έδαφος 12 πολιτειών. Το σενάριο προσομοίωσης είχε να κάνει με μια σοβαρή πανδημία γρίπης, παρόμοια με την εκδήλωση του κορωνοϊού στην Κίνα.

Αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα τον Λευκό Οίκο για την σοβαρή απειλή από μια κρίση κορωνοϊού, όπως ανέφερε το «ABC News». Η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έλαβε την πρώτη από αυτές τις προειδοποιήσεις από τον Νοέμβριο του 2019.

Στις 31 Μαρτίου, το «Reuters», επικαλούμενο επίσημες πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσαν πως η αμερικανική Κοινότητα Πληροφοριών προσπαθεί να δημιουργήσει μια ακριβή εικόνα για το πώς ο νέος κορωνοϊός Covid-19 εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Γιατί το κάνουν αυτό όμως, αναρωτιέται ο συγγραφέας.

Ο ίδιος εξηγεί ότι οι δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών στην πρώτη γραμμή δεν περιορίζονται απλώς στην «παρακολούθηση της παγκόσμιας εξάπλωσης». Έχουν γραφτεί άρθρα σχετικά με πράξεις «σύγχρονης πειρατείας» εκ μέρους των ΗΠΑ έναντι άλλων κρατών και των υπηρεσίες πληροφοριών τους, ακόμα και «συνεταίρων». Ο Platov αναφέρεται σε «υποκλοπή» αναπνευστήρων και χειρουργικών μασκών και αποστολή τους στην αμερικανική αγορά όπου υπάρχει σοβαρή έλλειψη.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν τώρα πολύ στενά την πρόοδο άλλων χωρών στην ανάπτυξη φαρμάκων για τον Covid-19 και ως «λαθροθήρες» αναζητούν τους επιστήμονες που διεξάγουν αυτές τις έρευνες με σκοπό την εξαγορά των αποτελεσμάτων των ερευνών τους και την διασφάλιση πως αυτά θα είναι διαθέσιμα μόνο τις ΗΠΑ, ισχυρίζεται το δημοσίευμα του «New Eastern Outlook». Η ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger» και το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» παρουσιάζουν αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με την συγκεκριμένη ιστορία.

Τέλος, οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας χρησιμοποιούν το ίδιο εγχειρίδιο με αυτό της Ουάσιγνκτον και εφαρμόζουν τις ίδιες πειρατικές τακτικές, αναφέρει ο Platov.

Ένας ανώτατος αξιωματούχος της Mossad, που παραμένει ανώνυμος, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του σε ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι προκάλεσε αναστάτωση στη Μέση Ανατολή καθώς παραδέχθηκε κατηγορηματικά πως έγινε κλοπή βασικού προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού και ιατρικού εξοπλισμού στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, που βρίσκεται σε έλλειψη σε πολλές χώρες του κόσμου.

Καθίσταται σαφές πως το Ισραήλ κατάφερε να εξοπλιστεί με επαρκείς ποσότητες προσωπικού εξοπλισμού, δοκιμαστικών τεστ και αναπνευστήρων, την ώρα που υπόλοιπος κόσμος, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά, αντιμετωπίζουν οξεία έλλειψη.

Ο συγγραφέας, επίσης, επικαλείται ένα πρόσφατο άρθρο των «New York Times» όπου αναφέρεται η μεγάλη εμπλοκή της Mossad στον ισραηλινό αγώνα κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας και ασφάλειας του Ισραήλ, η συνεισφορά της Mossad ήταν «ένα από τα πιο πολύτιμα στοιχεία στην απόκτηση ιατρικού εξοπλισμού και τεχνογνωσίας από το εξωτερικό».

Διαβάστε επίσης:

Μυστικές υπηρεσίες στον πόλεμο της μάσκας για προστασία από κορωνοϊό

Ισραήλ: Μυστικές υπηρεσίες &Αντιτρομοκρατική για εντοπισμό φορέων κορωνοϊού

Πως η Κίνα προσπαθεί να υφαρπάσει την παγκόσμια διακυβέρνηση

Bill Gates: Βιοτρομοκρατία η νέα απειλή - Να εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης (VID)

Ανάλυση: Η επίδραση του κορωνοϊού στην ασφάλεια τροφίμων (VIDEO)

Ανάλυση: Κορωνοϊός και εμφύτευση μικροτσίπ - Τι λέγεται και τι ισχύει (VIDEO)

Ανάλυση: Θεωρίες συνωμοσίας - Από το «Deus Ex» του 2000 στον κορωνοϊό του 2020

Ανάλυση: «Ιχνηλάτηση» κορωνοϊού, νομιμότητα SMS &«αντιρρησίες τεχνολογίας»

Keywords
new york times, new york, abc news, der spiegel, deus ex, βομβα mall, επηρεάζει, outlook, θεατρο, ηπα, ρωσία, νέα, microsoft, global, εμφάνιση, εταιρεία, business, network, nature, στρατος, york, times, contagion, abc, news, reuters, spiegel, τεστ, sms, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, κοινωνια, αποτελεσματα, αμερικανικη αγορα, χωρες, ρωσία, δουλεια, εθνικη, εργασια, ηπα, ισραηλ, καθημερινη, κινα, τεστ, ωρα, microsoft, αγορα, αρθρα, αρθρο, βρισκεται, γεγονος, εγινε, εγχειριδιο, εδαφος, ευκαιρια, υπαρχει, εκθεση, εκρηξη, ελλειψη, επηρεάζει, ερευνα, ερευνες, εταιρεία, εφαρμογες, εφημεριδα, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, υφυπουργος, θεωριες, ιδρυμα, εικονα, οικο, κυβερνηση, κλοπη, λεπτομερειες, λογο, νυχτεριδες, προβληματα, σεναριο, σωμα, υπουργειο υγειας, ασφαλεια, business, network, global, χωρα, υπουργειο, λευκο, μελετη, οξεια, πηγες, πληροφοριες, sms, ουασινγκτον, υγειας, york
Τυχαία Θέματα