Οι νέοι κανόνες για σουπερ μάρκετ, κομμωτήρια και εστιατόρια – Ποιες αποστάσεις πρέπει να τηρούνται

Τα επτά στάδια που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης.

Το πλάνο της σταδιακής επιστροφής στην καθημερινότητα παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης εξειδίκευσε την εφαρμογή των μέτρων.

Από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, θα λειτουργήσουν ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών. Βιβλιοπωλεία,

ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών. Όπως και τα κομμωτήρια, πάντα όμως με ραντεβού. Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου, εκτός των εμπορικών κέντρων. Αυτά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων”

Τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού.

Αναλυτικά ο “οδικός χάρτης”

Η πρώτη φάση ξεκινά στις 4 Μαΐου, η 2η στις 11 Μαΐου, η 3η στις 18 Μαΐου και εντός του Ιουνίου οι υπόλοιπες φάσεις.

Στις 4 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι να λειτουργούν εταιρείες που ανήκουν στο λιανικό εμπόριο ή παρέχουν υπηρεσίες.

Απελευθερώνεται η μετακίνηση των εμπόρων λαϊκών αγορών από περιφέρεια σε περιφέρεια

Επανέρχονται στην εργασία συνολικά 68.500 εργαζόμενοι και επαγγελματίες που είχε ανασταλεί η λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Επαναλειτουργούν 26.167 επιχειρήσεις

Σε κάθε επιχείριση λιανικού εμπορίου, το κατάστημα που είναι έως 20 τμ επιτρέπεται η είσοδος έως 4 άτομα. Από 20 τμ έως 100τμ θα επιτρέπονται 4 άτομα + 1 άτομο ανά10 τμ. Για τετραγωνικά άνω των 100 θα επιτρέπεται η είσοδος σε 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τμ.

Για να διευκολυνθεί η κίνηση των εργαζομένων η έναρξη λειτουργίας θα γίνεται στις 10 το πρωί με διευρυμένο ωράριο ανά περίπτωση και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και την τήρηση της απόστασης μεταξύ των εργαζομένων των δυο μέτρων.

Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής ενώ τα ραντεβού θα κλείνονται μόνο τηλεφωνικά και θα κρατούνται σε ειδική λίστα όπου θα επιδεικνύονται στα αρμόδια όργανα.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ανοίγουν τα ΚΤΕΟ και όλοι οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού

Στο δεύτερο στάδιο επαννεκινούν όλες οι υπόλοιπες εταιρείες λιανικού εμπορίου και ισχύουν οι ίδιοι κανόνες της πρώτης φάσης.

Επανέρχονται στις λαϊκές αγορές τα βιομηχανικά είδη

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών

Στο τρίτο στάδιο ξεκινούν τη λειτουργία τους τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών

Στο τέταρτο στάδιο, 1η Ιουνίου ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε εξωτερικούς χώρους με απόσταση τραπεζιών και σταντ 2 μέτρων

Στο πέμπτο στάδιο ανοίγουν θερινοί κινηματογράφοι, ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας με ότι ισχύει για την εστίαση

Στο έκτο στάδιο ανοίγουν πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα

Και στο έβδομο στάδιο εστιατόρια καφέ σε εσωτερικούς χώρους, χώροι διασκέδασης, αθλητικές εγκαταστάσεις

.

The post Οι νέοι κανόνες για σουπερ μάρκετ, κομμωτήρια και εστιατόρια – Ποιες αποστάσεις πρέπει να τηρούνται appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα