Η Κίνα επενδύει στις φτωχότερες περιοχές

Ομάδα 51 επιχειρήσεων που ελέγχονται από την κεντρική κυβέρνηση της Κίνας δημιούργησαν ταμείο για να επενδύσουν στις φτωχότερες περιοχές της χώρας, ως μέρος ενός κρατικού σχεδίου που στόχο έχει να χρησιμοποιηθούν οι δυνάμεις της αγοράς για να καταπολεμηθεί η φτώχεια.

Αρχικά το ταμείο θα διαθέτει 12,2 δισεκατομμύρια γιουάν (1,83 δισ. δολάρια), ωστόσο, οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Three Gorges Project Corporation, State Grid Corporation και State Development

and Investment Corporation θα αυξήσουν σταδιακά το ποσό στα 100 δισ. Γιουάν, ανακοίνωσε η Επιτροπή Διοίκησης και Εποπτείας περιουσιακών στοιχείων της Κίνας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, 70 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν με λιγότερα από 2.300 γιουάν κατά έτος, που είναι το επίσημο όριο φτώχειας της Κίνας.

Η Κίνα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό αυτό κατά τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άτομα ετησίως, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος.

Το Xinhua αναφέρει ότι το ταμείο θα επενδύσει στην ανάπτυξη φυσικών πόρων, στην κατασκευή βιομηχανικών πάρκων και στην προώθηση της αστικοποίησης στις φτωχότερες περιοχές της Κίνας.

Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping τόνισε ότι οι κρατικές εταιρείες θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη μεταρρύθμιση του κράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα