Η ήττα του Φελπς από καρχαρία και η... οργή του κοινού

Δεν ήταν η ήττα του σπουδαιότερου κολυμβητή όλων των εποχών που έφερε αντιδράσεις. Ήταν ο αντίπαλος του... Διαβάστε το γιατί!

Ο Μάικλ Φελπς έχει χάσει αρκετές φορές. Έχει νιώσει πώς είναι να έρχεσαι δεύτερος βλέποντας την πλάτη είτε του Θορπ είτε του Λόχτι.

Ωστόσο η κούρσα με τον λευκό καρχαρία ήταν εντελώς άνιση. Με μέγιστη ταχύτητα τα 56 χιλιόμετρα ανά ώρα, ο επιβλητικός αντίπαλός του είχε το ξεκάθαρο αβαντάζ. Έπαιξε άλλωστε εντός έδρας, παρόλο που ο Αμερικάνος κολυμβητής εφοδιάστηκε με ειδική στολή και πτερύγιο.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Φελπς τερμάτισε δύο δευτερόλεπτα μετά τον... κολυμβητή που βρισκόταν στη διπλανή διαδρομή. Το κοινό εξοργίστηκε και απαίτησε τα... λεφτά του πίσω. Διότι το Discovery Channel, που είχε αναλάβει την παραγωγή για χάρη της Shark Week, εμφάνισε έναν λευκό καρχαρία φτιαγμένο από ηλεκτρονικό υπολογιστή, όχι το "βασιλιά των ωκεανών". Και το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαρτημένο από τα στοιχεία που μπήκαν στη βάση δεδομένων. Αριθμοί που ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα φυσικά, προερχόμενοι από έρευνες, παρόλα αυτά αριθμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα