Η ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή μέσα από φωτογραφικά κλικ

Η καταδίκη του σκληρού πολιτικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αποκτά ιστορική σημασία για τη Δημοκρατία. 

Η απόφαση υπήρξε καταδικαστική και για τους 18 πολιτικούς της ΧΑ που δικάστηκαν για εγκληματική οργάνωση, όμως για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο το δικαστήριο τους

καταδίκασε για το βαρύτερο. Δηλαδή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την απόφαση ανακοίνωσε στις 11 σήμερα το πρωί η εμβληματική πρόεδρος της δίκης Μαρία Λεπενιώτη και υπήρξε ομόφωνη με μέλη τη Γεσθημανή Τσουφλόγλου τον Ανδρέα Ντόκο και εισαγγελέα την Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή τον Στέλιο Κωσταρέλο.

Νωρίτερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη στυγερή δολοφονία Φύσσα.

Χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν έξω από το Εφετείο ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια καθώς στο σημείο έπεσαν βόμβες μολότοφ.

Το κοινό μέσα στην αίθουσα δέχθηκε την απόφαση με χειροκροτήματα ενώ η μητέρα του Παύλου Φύσσα φώναξε "παιδί μου δικαιώθηκες".

Η εικόνα της μητέρας του Φύσσα που βγήκε έξω από την αίθουσα πανηγυρίζοντας με υψωμένες τις γροθιές, κάνει τον γύρο του κόσμου, όπως επίσης και οι εικόνες με τις χιλιάδες κόσμου που βγήκε στους δρόμους. 

Keywords
Τυχαία Θέματα