Η ισοπαλία του Σαββάτου έγινε… νίκη την Κυριακή

Μετά από τέσσερις συναπτές ήττες ο Απόλλωνας κατάφερε το περασμένο Σάββατο να φύγει με βαθμολογικό κέρδος (1-1) από το ΓΣΠ, όπου όμως τερματίστηκε το νικηφόρο σερί έξι αγωνιστικών που «έτρεχε» μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας κόντρα στη Δόξα.

Ο λεμεσιανός σύλλογος έδειξε (και) στη Λευκωσία πως είναι σε καλύτερη κατάσταση, φόρμα και μοίρα από τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο η (υπερβολικά) προσεκτική προσέγγισή του στο ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο και οι χαμένες ευκαιρίες στο τελευταίο

ημίωρο του κόστισαν δύο βαθμούς.

Ήταν σχεδόν κοινή πεποίθηση πως θα του στοίχιζαν και την πρωτοκαθεδρία στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ωστόσο η Ανόρθωση βάδισε στα χνάρια του και υπέστη την πρώτη εκτός έδρας απώλεια βαθμών της στη σεζόν.

Το 1-1 στο «Στέλιος Κυριακίδης» άφησε την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στην κορυφή, ενώ η ήττα της Ομόνοιας από τον Ολυμπιακό στο «Μακάρειο», απ’ όπου δύο αγωνιστικές νωρίτερα ο Απόλλων είχε περάσει νικηφόρα, αύξησε τη διαφορά του από το «τριφύλλι».

Βάζοντας στο ζύγι αυτά τα αποτελέσματα η ισοπαλία του Σαββάτου απέκτησε γεύση… νίκης, καθώς οι «κυανόλευκοι» πήραν συγκριτικά το καλύτερο αποτέλεσμα και μάλιστα απέναντι σε άμεσο ανταγωνιστή τους για τον τίτλο, ενώ οι έτεροι μνηστήρες στραβοπάτησαν απέναντι σε (θεωρητικά) υποδεέστερους αντιπάλους.

Με αυτόν τον τρόπο ο Απόλλωνας εκκινεί από την πολ ποζίσιον τον Νοέμβριο, στη διάρκεια του οποίου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Καρμιώτισσα (εντός), την ΑΕΚ (εκτός) και την ΑΕΛ, στο classico της Λεμεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα