Ιταλία: Aπεβίωσε ο ηθοποιός Gigi Proietti

09:38 2/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με βαρύ πένθος στον καλλιτεχνικό της κόσμο ξεκινά την εβδομάδα η Ιταλία, αφού πριν από λίγο απεβίωσε ο ηθοποιός Gigi Proietti.   

Από χθες αργά το βράδυ στα Ιταλικά πρωτοσέλιδα κυριαρχούσε η είδηση της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού Gigi Proietti, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες νοσηλευόταν σε κλινική της Ρώμης με καρδιακά προβλήματα. 

Ο Proietti, ο οποίος σήμερα θα γιόρταζε τα 80στά του γενέθλια, είναι από τα πλέον γνωστά και αξιαγάπητα πρόσωπα του θεάτρου αλλά και του ιταλικού κινηματογράφου. Ηθοποιός,

σκηνοθέτης και κυνηγός ταλέντων, υπήρξε σύμβολο της θεατρικής κωμωδίας της Ρώμης. Παραδειγματική και αξέχαστη η ερμηνεία cult του τζογαδόρου Mandrake στην ταινία ‘Febbre da cavallo’ υπο την σκηνοθεσία του Steno (Stefano Vanzina) το 1976.

Για πολλά χρόνια ο Gigi Proietti δάνειζε την φωνή του για τον μεταγλωττισμό στα Ιταλικά πολλών θρύλων του αμερικανικού κινηματογράφου όπως, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Charlton Heston, Kirk Douglas, Paul Newman, Marlon Brando και Gregory Peck.

Μεγάλο το κενό που αφήνει στον καλλιτεχνικό – αλλά και στον απλό κόσμο.

(ανταπόκριση από Ιταλία Κρίστιαν Μαυρής)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα