Η ΙΚΕΑ εμπνέεται από την NASA για την επίπλωση μικρών χώρων.

Η ΙΚΕΑ, ανακοίνωσε στις 7&8 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των Ημερών Δημοκρατικού Σχεδιασμού, στο Älmhult της Σουηδίας, μια πρωτότυπη συνεργασία με την NASA, για μια νέα συλλογή επίπλων που θα λανσάρει το 2019.

Στις διαστημικές πτήσεις, η διαβίωση σε μικρούς χώρους ήταν ανέκαθεν μια πραγματικότητα. Η ίδια

κατάσταση άρχισε να επικρατεί και στη γη λόγω αστυφιλίας, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του OHE, μέχρι το 2050 οι άνθρωποι που ζουν στις πόλεις θα φτάσουν το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οπότε οι μικροί χώροι θα αποτελέσουν αστική πρόκληση που θα προκαλέσει αλλαγές στο εσωτερικό των σπιτιών.

Η συνεργασία αυτή, χωρίζεται σε 2 μέρη. Σε πρώτη φάση, η ΙΚΕΑ θα συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα της NASA και του Πανεπιστημίου της Λουντ στη Σουηδία, για τις ανάγκες μιας επανδρωμένης τριετούς αποστολής στον Άρη. Η ΙΚΕΑ, θα αξιοποιήσει τις πληροφορίες που θα προκύψουν για την ανάπτυξη προϊόντων και μεθόδων για την καθημερινή ζωή στο σπίτι.

Σε δεύτερη φάση η ΙΚΕΑ, θα στείλει μια ομάδα σχεδιαστών της σε μια εκπαιδευτική εγκατάσταση αστροναυτών, για 3 μέρες, ώστε να αποκτήσει βαθύτερη κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες, οι οποίοι καλούνται να ζήσουν και να εργαστούν σε ένα τόσο μικρό χώρο.

Ενημερωθείτε για τα όσα μοιράστηκε μαζί μας η ΙΚΕΑ κατά τις Ημέρες Δημοκρατικού Σχεδιασμού, στο http://ikea.today/ddd/

Keywords
Τυχαία Θέματα