Χρίστου: Ιστορική ημέρα για την Υγεία

Το ΕΛΑΜ, παρά τις επιμέρους διαφωνίες και προβληματισμούς του, ψηφίζει υπέρ των νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ δήλωσε ο Πρόεδρός του, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Χρίστος Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι η σαθρή κατάσταση πρέπει να αλλάξει και αυτή ήταν η βασική απαίτηση του κόμματός του ακόμη και πριν την είσοδό του στη Βουλή , προσθέτοντας πως η υγεία

είναι κοινωνικό αγαθό και θα έπρεπε να ήταν από τις κύριες πρωταρχικές παροχές προς τους πολίτες μας. Ανέφερε ότι μακριά από τις λογικές της εμπορευματοποίησης και της εκμετάλλευσης, πρέπει επιτέλους ο πολίτης και ο ασθενής να είναι ο πυρήνας της πολιτικής κάθε κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε ότι διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις αμέλησαν εγκληματικά και μετέτρεψαν το ΓεΣΥ σε γεφύρι της Άρτας και ότι όλοι φέρουν ευθύνες για τη διαιώνιση της κατάστασης που δεν τιμά κανένα.

Η ανικανότητα και η αναβλητικότητα, η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η συνειδητή εξυπηρέτηση συμφερόντων , το πελατειακό κράτος μας έφερε εδώ που είμαστε και πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η υγεία δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια και όλα αυτά πρέπει να ξεριζωθούν.

Ανέφερε ότι η Κύπρος δεν θα μετατραπεί από τη μια μέρα στην άλλη σε παράδεισο και δεσμεύτηκε ότι η Βουλή θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα ασκεί έλεγχο.Τόνισε επίσης την ανάγκη για λήψη διορθωτικών μέτρων για αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων όπως η υποστελέχωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα