Η γρήγορα αναπτυσσόμενη βιομηχανία μόδας της Νιγηρίας

H Δυτική Αφρική είναι η ανερχόμενη δύναμη στον χώρο της μόδας, αναφέρουν άρθρα γνώμης, στα οποία τονίζεται ότι όσον αφορά το στυλ, η Νιγηρία είναι έτοιμη να πάει παντού.

Στην πραγματικότητα έχουν δίκιο, υπογραμμίζει ο Ντίλαν Τζόουνς, αρχισυντάκτης του βρετανικού GQ και πρόεδρος της Εβδομάδας Μόδας Ανδρών του Λονδίνου σε άρθρο του στο CNN. Ο Τζόουνς, παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο Μόδας GTBank Fashion Weekend

στα μέσα Νοεμβρίου, στο νησί Βικτώρια, πολυτελή συνοικία στο Λάγος.

Το διήμερο Μόδας διοργανώθηκε με στόχο την ενθάρρυνση των τοπικών επιχειρήσεων και την υποστήριξή τους ώστε να ενισχύσουν τα brands τους. Συγκέντρωσε τους πιο ελπιδοφόρους, ταλαντούχους και αναγνωρισμένους σχεδιαστές μόδας, εμπορικά σήματα και επιχειρήσεις λιανικής απ’ όλη τη Νιγηρία και το εξωτερικό, για να παρουσιάσει τις τελευταίες τάσεις και τα προϊόντα σε ένα μεγάλο κοινό καταναλωτών, στον Τύπο και στους λάτρεις της βιομηχανίας της μόδας.

Παραδόξως, πραγματοποιήθηκε επίσης και μία B2C (Business to consumer) εκδήλωση με στόχο περισσότερο τους καταναλωτές παρά τους καταστηματάρχες λιανικής ή χονδρικής πώλησης.

Ο Ντίλαν Τζόουνς, ένας από τους βετεράνους δημοσιογράφους του lifestyle, γνώστης της μόδας και του στυλ στο πλαίσιο του GTBank Fashion Weekend δίδαξε σε masterclass, όπως επίσης η Κάρολαϊν Ρας, διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας. Οι συμμετέχοντες ζητούσαν πρακτικές επιχειρηματικές συμβουλές και το επίπεδο της ανάδρασης και της αλληλεπίδρασης ήταν εντυπωσιακό, υπογράμμισε.

Τα brands, πολλά από τα οποία απευθύνονται σε άνδρες, ήταν επίσης εντυπωσιακά, αλλά σημαντική ήταν και η συμμετοχή τόσων πολλών νέων σχεδιαστών με πραγματικό ταλέντο και πρωτοτυπία, πρόσθεσε.

Με επιδείξεις μόδας συμμετείχαν ο Βρετανός σχεδιαστής Τζούλιεν Μακντόναλντ και οι Νιγηριανοί σχεδιαστές David Tlale and Taibo Bacar.

Τα στυλ ήταν σε μεγάλο βαθμό ένας έξυπνος συνδυασμός του παραδοσιακού και του σύγχρονου, επηρεασμένο από το πνεύμα και την κουλτούρα της Νιγηρίας.

Όπως όλες οι αναδυόμενες αγορές, η Δυτική Αφρική χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα και εφευρετικότητα και η Νιγηρία αποκτά φήμη hotspot δημιουργίας.

Η Εβδομάδα Μόδας που διοργανώθηκε φέτος για έκτη χρονιά στο Λάγος, πρώην πρωτεύουσα και νυν οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, αποκτά σταθερά αναγνώριση στον παγκόσμιο χάρτη του στυλ.

Το Λάγος, μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο, ένα ενδιαφέρον μείγμα ανθρώπων και πολιτισμών, συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία να γίνει η πρώτη αφρικανική πόλη που θα βρίσκεται στην κορυφή των προορισμών μόδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα