Η Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» στο Μαρί (ΦΩΤΟ)

Με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ F-451 του ελλα-δικού μας Πολεμικού Ναυτικού, αγκυροβολημένη στα νερά της Ναυτικής Βάσης Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, γιόρτασε σήμερα το Ναυτικό της Εθνικής Φρουράς τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο.

Η Πολεμική Σημαία του Ναυτικού της Εθνικής Φρουρας.


Ο Διοικητής Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς αρχιπλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους εκφωνεί την Ημερησία Διατάγή του.

Σημαδιακή παρουσία, καθώς στην παράταξη των επισήμων, πλάι στον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη ήταν κι ο Κυβερνήτης της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ αντιπλοίαρχος (ΠΝ) Ιωάννης

Σαλιάρης.


Τα ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη, επί του Π.Α.Θ. P-61

 


Παρών στον εορτασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποναύαρχος Αρχιεπιστολέας του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, ενώ ταυτόχρονα έδεσε στο λιμάνι Λάρνακας και φρεγάτα του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στην Ημερησία Διατάγή του, κατά τον εορτασμό, ο Διοικητής Ναυτικού της Ε.Φ. αρχιπλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους επισήμανε με νόημα ότι, η απόφαση της πολιτείας για στροφή προς την θάλασσα, σημαίνει απαραιτήτως και την πρόσκτηση νέων μονάδων και την δημιουργία νέων υποδομών ώστε, το επιτυχώς δοκιμασμένο σε διεθνείς ασκήσεις ανοικτής θαλάσσης προσωπικό του κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού, που συνεχώς προετοιμάζεται για τη νίκη, να επιτύχει τον στόχο «να μας βλέπουν διαρκώς να οργώνουμε τις θάλασσές μας»...



Ο Υπουργός Άμυνας, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ανήλθε επί του σκάφους Π.Α.Θ. «Αρχιπλοίαρχος Α.Ιωαννίδης», από την πρύμνη του οποίου έριξε στην θάλασσα το στεφάνι για τους θυσιασθέντες πολεμιστές του Ναυτικού, της Ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ του 1964, της Τορπιλακάτου Τ-3 του 1974 και των θυσιαθέντων στην τραγωδία του Μαρί το 2011.



Παρούσα όπως κάθε χρόνο στη γιορτή του Ναυτικού στο Μαρί και η σύζυγος του θυσιασθέντος εκεί 11η Ιουλίου 2011, Διοικήτη Ναυτικού, η κ. Μαρία Ιωαννίδου.



Πρυμναίο πυροβόλο ZU-23

Με τον Κυβερνήτη της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ f-451 αντιπλοίαρχο (ΠΝ) Ιωάννη Σαλιάρη από την Λέσβο, σήμερα 6.12.2019 στο Μαρί.

Keywords
Τυχαία Θέματα