Χαραλαμπίδης:Ο Κασουλίδης τα έχει συγχύσει για Χάγη – Πλήρης ανευθυνότητα(VID)

«Με έκπληξη άκουσα χθες βράδυ τον τέως Υπουργό Εξωτερικών (Iωάννη Κασουλίδη) να τα έχει συγχύσει. Ενώ η προσφυγή γίνεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που είναι δικαστήριο του ΟΗΕ και συνέχεια της Κοινωνίας των Εθνών, ο τέως Υπουργός έλεγε ότι θα πάμε στο επιδιαιτητικό δικαστήριο της Χάγης που έχει καθεστώς παρατηρητή στη Χάγη», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης στην Εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», τονίζοντας πως χθες βράδυ γινόταν μια ολόκληρη συζήτηση χωρίς να ξέρει τι του γίνεται. «Πρόκειται για πλήρη ανευθυνότητα».

«Όταν

ένας δημοσιογράφος λέει κάτι που δεν ευσταθεί το λέμε fake news. Όταν ένας τέως Υπουργός Εξωτερικών δεν ξέρει σε ποιο δικαστήριο προσφύγαμε, τότε τι είναι;», διερωτήθηκε.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαραλαμπίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν πρόκειται να επιδικάσει την υπόθεση χωρίς την παρουσία της Τουρκίας. «Αυτό είναι θετικό γιατί και νομικώς και διεθνώς και διπλωματικώς έχουμε το επιχείρημα ότι εμείς είχαμε καλή πρόθεση», είπε.

 

Από την πλευρά του ο Αντισυνταγματάρχης ε.α Άντυς Λοΐζου διερωτήθηκε γιατί η Αθήνα απελαύνει τον Λίβυο Πρέσβη και όχι τον Τούρκο. «Η γενεσιουργός αιτία αυτής της συμφωνίας είναι η Τουρκία. Μη απελαύνοντας τον Τούρκο Πρέσβη επιδεικνύουν φοβικά σύνδρομα», είπε. 

 

Πρόσθεσε πως δεν είμαστε σε πολεμικό κλίμα με την Τουρκία αφού αν υπήρχε, τότε γιατί αποδέχτηκε ο Μητσοράκης να συναντηθεί με τον Ερντογάν στο ΝΑΤΟ σε μια συνάντηση που από άτυπη έγινε επίσημη;

 

Ο Δρ Χαραλαμπίδης είπε επίσης πως η Τουρκία κλιμακώνει και θέλει να κλιμακώσει και μπορεί να φτάσει μέχρι και την κρίση, προκειμένου να αναγκάσει την Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι για να δημιουργηθούν γκρίζες ζώνες.«Αναγιγνώσκοντας τη στρατιωτική αδυναμία της Ελλάδος και τη δική της αποφασιστικότητα να φτάσει ακόμα μέχρι και σύγκρουση, προσπαθεί την πείσει την Ελλάδα να κάνει το λάθος που είναι να εμπλακεί σε μια πολεμική διαδικασία. Τώρα δεν έχει ούτε την πρόθεση ούτε στην παρούσα φάση τις δυνατότητες. Λάθος είναι και η κλιμάκωση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας της κρίσης εντός της κυπριακής ΑΟΖ», είπε. 

 

«Εάν οι Τούρκοι αυτήν τη στιγμή δεχτούν μια λύση με τα όσα έχουν συμφωνηθεί, γινόμαστε προτεκτοράτο της Άγκυρας», είπε ο κ. Λοΐζου κάνοντας λόγο για ηττοπάθεια από μερίδα πολιτικών κομμάτων που ασκούν κριτική με σκοπό απλά να αυξήσουν τον αριθμό των ψηφοφόρων τους.

 

Στο τέλος αναφέρθηκαν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου στο κολέγιο «Λήδρα» με θέμα «Ο Πόλεμος στον Κυβερνοχώρο και η Ασφάλεια των Πετρελαίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα