Η εξήγηση του Δήμου Πάφου για την κοπή φοινικόδεντρων

Λόγοι προστασίας και ασφάλειας των πολιτών επέβαλαν την κοπή φοινικόδεντρων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας διευκρινίζει με ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πάφου διευκρινίζει ότι η αποκοπή φοινικόδεντρων στην Λεωφόρο Δημοκρατίας αποτελούσε επιβεβλημένη ενέργεια για λόγους προστασίας και ασφάλειας των πολιτών, καθώς τα συγκεκριμένα δένδρα είχαν προσβληθεί από τον κόκκινο ρυγχωτό κάνθαρο ( Rhynchophorusferregineus ), ο οποίος καταστρέφει το εν λόγω

είδος καθιστώντας την πτώση του αναπόφευκτη.

Η αποκοπή αποφασίστηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση, ως μέτρο προστασίας των πολιτών, αφού μετά από τους σφοδρούς ανέμους που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες, παρατηρήθηκαν πολλές πτώσεις φοινικόδεντρων. Σε μία περίπτωση μάλιστα σημειώθηκε , όπως αναφέρεται, ολοκληρωτική καταστροφή οχήματος σε δημόσιο δρόμο από ιδιωτικό φοινικόδεντρο, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις τα φοινικόδεντρα έπεσαν σε πεζόδρομο μπροστά από πολίτες.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πάφου, όπως και η Τοπική Αρχή ευρύτερα, σέβεται και φροντίζει το αστικό πράσινο. Σε καμία όμως περίπτωση , αναφέρει επίσης, δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι για τον λόγο αυτό που αποφασίστηκε η αποκοπή των φοινικιών, οι οποίες ήταν προσβεβλημένες σε τελικό στάδιο, πριν να υπάρξουν ατυχήματα ή θύματα.

Τονίζεται ακόμη πως έχει προγραμματιστεί η άμεση αντικατάσταση των αποκοπέντων δένδρων με τη φύτευση άλλων ειδών, γεγονός που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση του πρασίνου της πόλης μας και τον εμπλουτισμό του με νεαρά και υγιή δενδρύλλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα