Η επανέναρξη των συνομιλιών σε συνάντηση Αναστασιάδη-Μπαν

Τις εξελίξεις στο κυπριακό όπως διαμορφώνονται ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών θα συζητήσει το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνάντηση που θα έχει στη Μόσχα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας και ο ΓΓ του ΟΗΕ βρίσκονται στη ρωσική πρωτεύουσα για τους εορτασμούς για τη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τους Προέδρους της Ρωσίας και της Κίνας με τους οποίους συζήτησε την προοπτική

επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, χαρακτήρισε τη συνάντηση ως μια πολύ καλή ευκαιρία για συζήτηση του πλαισίου που θα διεξαχθεί ο διάλογος για το κυπριακό, καθώς επίσης και του ρόλου που θα διαδραματίσουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους Προέδρους της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και την Κίνας Xi Jinping, με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό και τις διμερείς σχέσεις. Παρακάθισε, εξάλλου, σε δείπνο που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Πούτιν προς τιμήν των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στους εορτασμούς.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ενεργότερη εμπλοκή των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διαδικασία.

Με την ίδια λογική ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε επίσης και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πολωνία, καθώς η Λευκωσία επιδιώκει την εμπλοκή της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις, αναγνωρίζοντας παράλληλα το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Αύριο, Κυριακή θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Jacob Zuma, προτού αναχωρήσει για την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα