Η ΕΝΕΚ τίμησε τον Ζήδρο

Η οργάνωση νεολαίας, ΕΝΕΚ, τίμησε την Κυριακή (3/3) την ιστορική επέτειο του ημίθεου του ελληνισμού, ήρωα και εθνομάρτυρα, Γρηγόρη Αυξεντίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΝΕΚ:

"Ο Αυξεντίου, έγινε ολοκαύτωμα στο κρησφύγετο του Μαχαιρά, βάλλοντας τα αυτός και οι τέσσερις άλλοι αντάρτες της ΕΟΚΑ με δεκάδες Άγγλων στρατιωτών για την ελευθερία της Κύπρου και την ένωση της με την Ελλάδα.

Μια

τέτοια μέρα όλος ο ελληνισμός κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας του σταυραετού του Μαχαιρά.

Ακριβώς την ίδια μέρα ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας ενός κράτους που οφείλει την ύπαρξη του στην θυσία του Αυξεντίου και των άλλων αγωνιστών της ΕΟΚΑ, αντί να σπεύδει ευλαβής προσκυνητής στον τόπο της θυσίας του ήρωα, σπεύδει ταπεινός ικέτης να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του στη βασίλισσα της αγχόνης, την αρχηγό της αποικιοκρατιδας δύναμης.

Αυτήν που προσυπέγραψε την θανατική καταδίκη των εννιά απαγχονισθέντων αγωνιστών αρνούμενη να δώσει χάρη σε αυτούς παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Αυτό όμως εν τέλη δεν είναι και τόσο κακό γιατί διαχωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια, από την μία το σύνολο των Ελλήνων της Κύπρου τιμά την μνήμη του Αυξεντίου και των άλλων αγωνιστών της ΕΟΚΑ και από την άλλη ο συρφετός των πολιτικάντηδων του ζυριχικού κατεστημένου.

Η ΕΝΕΚ πρωτοστατεί στους αγώνες της νεολαίας, μιας νεολαίας που οφείλει να είναι πρωτοπόρα στον αγώνα για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση".

Keywords
Τυχαία Θέματα