Η απάντηση του Υπουργείου Ενέργειας στον Ανώτερο Λειτουργό

Να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την καταγγελτική επιστολή του Ανώτερου Λειτουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας Μάριου Δρουσιώτη προς στον ΠτΔ, επιχειρεί το Υπουργείο με ανακοίνωσή του.

Στην απάντηση, γίνεται λόγος για «λανθασμένες εντυπώσεις στο κοινό» καθώς και για αδικαιολόγητη δυσφήμηση της Δημόσιας Υπηρεσίας. Εν συνεχεία, το Υπουργείο προβαίνει σε διευκρινίσεις σχετικά με τις εν λόγω

καταγγελίες, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί για σπατάλη πόρων δεν ευσταθούν καθώς «ως Προϊστάμενος της Μονάδας ( ο Λειτουργός) είχε και έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει». Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Δρουσιώτη ότι «δεν έχει υποβάλει καμιά εισήγηση για βελτίωση και εκσυγχρονισμό της Μονάδας, της οποίας προΐσταται, ούτε και συμμετείχε στις προσπάθειες του Υπουργείου για αναβάθμιση της Υπηρεσίας του, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να συνεισφέρει ενεργά».

Τέλος, σημειώνει ότι «είναι λυπηρό ένας Ανώτερος Λειτουργός να αναμένει να του στείλει φακέλους ο Διευθυντής του, μαζί με σχετικές οδηγίες, για να δουλέψει. Αυτά είναι καθήκοντα χαμηλότερης κλίμακας δημοσίου υπαλλήλου και όχι ενός Ανώτερου Λειτουργού που αμείβεται με τόσο υψηλό μισθό».

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Υπουργείου Ενέργειας:

«Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», στο οποίο γίνεται αναφορά σε επιστολή / καταγγελία του κ. Μάριου Δρουσιώτη, Ανώτερου Λειτουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, για μη σωστή αξιοποίησή του, με αποτέλεσμα να δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις στο κοινό και να δυσφημίζει αδικαιολόγητα τη Δημόσια Υπηρεσία, το Υπουργείο θεωρεί σκόπιμο να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Ο κ. Μάριος Δρουσιώτης έχει αναλάβει ως Προϊστάμενος στη Μονάδα Μονοθυριδικής Πρόσβασης και του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας από τις 9.2.2015. Πρόκειται για Μονάδα ζωτικής σημασίας για το Υπουργείο, αλλά και για την οικονομία της χώρας γενικότερα, καθώς ο κύριος σκοπός της είναι η εξυπηρέτηση των επενδυτών και των επαγγελματιών με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία και, κυρίως, με τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων του επιχειρηματία και την εξατομικευμένη αντιμετώπισή του.

Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός του κ. Δρουσιώτη ότι η μετακίνησή του στην υπό αναφορά Μονάδα αποτελεί σπατάλη πόρων δεν ευσταθεί, καθώς ως Προϊστάμενος της Μονάδας είχε και έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει. Μετά την μετακίνησή του στην εν λόγω Μονάδα, το Υπουργείο διεξήγαγε μελέτη για την αναβάθμισή της σε Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων, ώστε μέσω του ΕΚΕ να μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά όλες οι διαδικασίες, όπως προβλέπεται στην Οδηγία Υπηρεσιών.

Τα κύρια καθήκοντα και οι ευθύνες ενός Ανώτερου Λειτουργού είναι: Υπεύθυνος για την οργάνωση, τον προγραμματισμό, τη διοίκηση, την εποπτεία και την ανάπτυξη του Κλάδου, στον οποίο τοποθετείται ως Προϊστάμενος και να μεριμνά για τη διεξαγωγή ερευνών, ετοιμασία μελετών και εκθέσεων, καθώς και την επεξεργασία προτάσεων και την υποβολή εισηγήσεων σε σχέση με τη διαμόρφωση, την υιοθέτηση και την αξιολόγηση του Κλάδου που προΐσταται. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δρουσιώτης, ως Προϊστάμενος της Υπηρεσίας έχει μεγάλη ευχέρεια δράσης και ανάληψης πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων των επενδυτών, συλλογής πληροφόρησης για τους επιχειρηματίες και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Αναμενόταν, λοιπόν, από τον κ. Δρουσιώτη, με την τοποθέτησή του ως Προϊσταμένου μιας τόσο σημαντικής Μονάδας, να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα. Αντίθετα, δεν έχει υποβάλει καμιά εισήγηση για βελτίωση και εκσυγχρονισμό της Μονάδας, της οποίας προΐσταται, ούτε και συμμετείχε στις προσπάθειες του Υπουργείου για αναβάθμιση της Υπηρεσίας του, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να συνεισφέρει ενεργά. Είναι λυπηρό ένας Ανώτερος Λειτουργός να αναμένει να του στείλει φακέλους ο Διευθυντής του, μαζί με σχετικές οδηγίες, για να δουλέψει. Αυτά είναι καθήκοντα χαμηλότερης κλίμακας δημοσίου υπαλλήλου και όχι ενός Ανώτερου Λειτουργού που αμείβεται με τόσο υψηλό μισθό.

Λόγω της καθόλα αρνητικής στάσης του κ. Δρουσιώτη αναφορικά με τα υφιστάμενα του καθήκοντα και της πενιχρής συνεισφοράς του, πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής ήλθε σε επαφή με Διευθυντές/Προϊσταμένους άλλων Υπηρεσιών του Υπουργείου με σκοπό τη μετακίνησή του κ. Δρουσιώτη σε άλλο Κλάδο/Υπηρεσία. Αποτέλεσμα των επαφών αυτών του Γενικού Διευθυντή ήταν η προσφορά στον κ. Δρουσιώτη θέσης Προϊσταμένου Κλάδου στη νεοσύστατη και βαρυφορτωμένη Υπηρεσία Αφερεγγυότητας του Υπουργείου, την οποία όμως ο κ. Δρουσιώτης απέρριψε, δηλώνοντας ότι θεωρεί πως τέτοια μετακίνηση είναι εκδικητική».

Keywords
Τυχαία Θέματα