Η απαίτηση και η παράλειψη του Πουλλαΐδη

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν ευνοεί την «κυρία» η αποχώρηση του προέδρου

Αντιμέτωπος με τις πολύ σοβαρές κατηγορίες εκ μέρους του πρώην τεχνικού διευθυντή Σταν Φαλξ, ο Χρίστος Πουλλαΐδης υπογράμμιζε, πριν από λίγες βδομάδες στη γραπτή απάντησή του, πως: «Ο Πρόεδρος της Ανόρθωσης όχι απλά αναγνωρίζει τα λάθη του, αλλά τα πληρώνει κιόλας αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του. Όπως επίσης πληρώνει τα λάθη όλων όσοι ενεπλάκησαν στην Ανόρθωση τα τελευταία χρόνια».

Ότι ο μεγαλομέτοχος της «κυρίας» έχει ρίξει χρήματα είναι τόσο αδιαμφισβήτητο όσο και το γεγονός ότι η οικονομική

του συνεισφορά, η οποία ανέρχεται κοντά στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, πήγε σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην αποπληρωμή παλαιών χρεών κι εκκρεμοτήτων, που είχαν δημιουργηθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις της Ανόρθωσης.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, μοιάζει τουλάχιστον παράδοξο ότι ο Χρίστος Πουλλαΐδης δημοσιοποίησε πρόθεση παραίτησης, όταν έφτασε η ώρα να καταβάλει το τίμημα για τα λάθη της δικής του διοίκησης. Δικές του αποφάσεις και παραλείψεις ευθύνονται στον μεγαλύτερο βαθμό για την αγωνιστική κατάρρευση της ομάδας στο δεύτερο μισό της περιόδου και την αποτυχία εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τρίτη συνεχή χρονιά.

Ένεκα λανθασμένων χειρισμών, η Ανόρθωση στερείται αυτό το καλοκαίρι σημαντικών εσόδων από την UEFA και ταυτόχρονα την προοπτική να προσελκύσει παίκτες στο μετεγγραφικό παζάρι. Αντ’ αυτών υποχρεώνεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πιθανότητες επιστροφής της σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Ακριβώς σε αυτή τη χρονική περίοδο ο μεγαλομέτοχος της «κυρίας» γνωστοποίησε ότι έχει στερέψει οικονομικά και πως η παραμονή του στον προεδρικό θώκο περνά, υποχρεωτικά, μέσα από τη συγκέντρωση ενός ποσού ύψους €650.000, προκειμένου ο ισολογισμός της περασμένης περιόδου να μην είναι ελλειμματικός.

Ο Χρίστος Πουλλαΐδης γνώριζε από την αρχή της θητείας του ότι εκτός από επενδύσεις θα έπρεπε να προχωρά και σε διαγραφές χρεών. Και εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει μέσω της δημιουργίας εταιρείας, η οποία ανήκει στην οικογένειά του κατά 70% (ποσοστό μάλλον αποθαρρυντικό για τον οποιονδήποτε υποψήφιο επενδυτή). Πλέον είναι προφανές ότι η εκτίμησή του δεν επιβεβαιώθηκε. Ενδεχομένως και ο ίδιος να έχει μετανιώσει που δεν ζήτησε εξ αρχής στήριξη για τον διακανονισμό των παλαιών οφειλών.

Ότι το πράττει τώρα, δεν είναι ούτε μεμπτό ούτε κατακριτέο. Όμως η θέση του και οι πιθανότητές του για εύρεση οικονομικών συμπαραστατών θα ήταν περισσότερες αν, αντί πρόθεσης παραίτησης, που εξελίχθηκε σε διάθεση παραμονής υπό συνθήκες, παραδεχόταν δημόσια τα σφάλματά του και απηύθυνε έκκληση σύμπραξης για το συμφέρον του σωματείου. Γιατί στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι σχεδόν βέβαιο ότι ενδεχόμενη αποχώρηση Πουλλαΐδη μόνο για το καλό της Ανόρθωσης δεν θα είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα