Αναχωρεί για Νέα Υόρκη ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί το απόγευμα ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τη θέση του Προέδρου δικαιούται στην επόμενη Σύνοδο η Ασιατική Ομάδα, στην οποία ανήκει η Κύπρος. Σημειώνεται ότι η Κύπρος

για πρώτη φορά διεκδικεί το αξίωμα, το οποίο διεκδικούν και τα Νησιά Φίτζι, με υποψήφιο τον Μόνιμο Αντιπρόσωπό τους στον ΟΗΕ, Πίτερ Τόμσον. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η υποψηφιότητα της Κύπρου είναι ισχυρή και συγκεντρώνει ευρεία υποστήριξη.

Σε περίπτωση εκλογής του κ. Μαυρογιάννη όλα δείχνουν ότι στη θέση του διαπραγματευτή θα διοριστεί ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τη θέση του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρει ο Πρόδρομος Προδρόμου. Ωστόσο σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είναι ικανοί να αντικαταστήσουν τον ε/κ διαπραγματευτή.

Εντός των ημερών αναμένεται ο κ. Μαυρογιάννης να υποβάλει έγγραφο στον Πρόεδρο της δημοκρατίας σχετικό με τη μέχρι σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα