Η "Οδύσσεια" ενός σκύλου που έκανε 10 χιλιάδες μίλια για να επιστρέψει σπίτι!

Τα σκυλιά όταν θέλουν βρίσκουν το δρόμο για το σπίτι τους κι αυτό το είδαμε πάρα πολλές φορές να γίνεται πράξη. Μια απ' αυτές λοιπόν είναι και η περίπτωση της μικρής Pip η οποία έπρεπε να κάνει ένα ταξίδι πάνω από 10.000 μίλια για να φτάσει στο δικό της σπίτι.

Η μικρή Pip βρέθηκε στη Νότια Καρολίνα στο αποκορύφωμα της πανδημίας, αφού οι ιδιοκτήτες της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ταξίδι ιστιοπλοΐας που είχαν προγραμματισμένο και έπρεπε να επιστρέψουν πίσω στην Αυστραλία.

Με τα σύνορα να κλείνουν γρήγορα, η Zoe και ο Guy

Eilbeck όπως και οι γιοι τους Cam και Max, είχαν λιγότερες από 48 ώρες για να ετοιμαστούν αφού είχαν αγκυροβολήσει στο Hilton Head Island. Εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών που επέβαλε η Αυστραλία στα σύνορα της δεν θα μπορούσαν να πάρουν μαζί τους τον πιστό τους φίλο. Η Zoe με μερικά τηλεφωνήματα φρόντισε να βρει ένα προσωρινό σπίτι για την Pip.  

Εξαιτίας του ότι ο κορωνοιος άρχισε να εξαπλώνεται, η οικογένεια Eilbecks αποφάσισε να κατευθυνθεί προς την Νότια Καρολίνα προκειμένου να βρει ένα ασφαλές μέρος για το πλοίο τους και για την Pip.

Στις 27 Μαρτίου η Zoe ενοικίασε ένα αυτοκίνητο και ταξίδεψε 8 ώρες μέχρι τη βόρεια Καρολίνα για να παραδώσει το σκύλο στη φίλη της Lynn Williams προτού η οικογένεια ταξιδέψει πίσω στο Σίδνεϋ.

Δυστυχώς επειδή η Ουίλιαμς είχε ήδη 2 σκυλιά στο αγρόκτημα και δεν μπορούσε να πάρει άλλο ένα για πολύ καιρό, έβαλαν αγγελία για την Pip.

H Ellen Steinberg που ζει στο Hillsborough της Βόρειας Καρολίνας ήταν ένα από τα τρία άτομα που απάντησε στην αγγελία και έτσι λίγες μέρες μετά η Pip ήταν κοντά της.

Η Zoe καθ' όλη την διάρκεια που η Pip ήταν φιλοξενούμενη, λάμβανε φωτογραφίες και βίντεο και τα ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι σιγά σιγά η Pip απέκτησε το δικό της κοινό.  

Σιγά σιγά κατάλαβαν πως δεν θα μπορούσαν να πάνε πίσω λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και έτσι η Pip θα έπρεπε να κάνει το ταξίδι για επιστροφή στην Αυστραλία μόνη της.

Ακόμη ένα ζήτημα που προέκυψε ήταν με την αερομεταφορά της Pip. Πολλοί αερομεταφορείς των ΗΠΑ δεν επιτρέπουν την αποστολή κατοικίδιων ζώων από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, λόγω της ζέστης. Γι’ αυτό το λόγο η Zoe αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας όποιον ταξιδεύει από την ανατολική προς τη δυτική ακτή.

Έτσι η Melissa Young, που εργάζεται για το ίδρυμα διάσωσης σκύλων «The Sparky Foundation», ταξίδεψε εθελοντικά με την Pip στην Αμερική.

Αφού βεβαιώθηκε ότι η Pip ένιωθε άνετα μαζί της, η Young πέταξε από το Γκρίνσμπορο στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας και στη συνέχεια από το Σαρλότ στο Λος Άντζελες.

Στη συνέχεια, η Pip παραδόθηκε στην εταιρεία μεταφοράς κατοικίδιων ζώων Jetpets, όπου έμεινε την νύχτα για μπορέσουν να ετοιμάσουν τα έγγραφα του ούτως ώστε να ταξιδέψει από το Λος Άντζελες προς το Ώκλαντ.

Η Pip έφτασε στο Ώκλαντ στις 23 Ιουλίου και πήγε σε καραντίνα μια νύχτα πριν πετάξει για Μελβούρνη και μετά πέρασε ακόμη 10 μέρες σε καραντίνα όπως είναι υποχρεωτικό για κάθε κατοικίδιο που έρχεται στην Αυστραλία από το εξωτερικό.

Είχε προγραμματιστεί να πετάξει στο Σίδνεϋ στις 3 Αυγούστου, αλλά η πολιτεία της Βικτώριας επέβαλε περιορισμούς μόλις έφτασε η Pip. 

Όταν η Pip έφτασε τελικά στο Αεροδρόμιο του Σίδνεϋ στις 11 Αυγούστου, πέντε μήνες μετά την τελευταία φορά που την είδαν, οι Eilbecks ήταν εκεί για να την χαιρετήσουν, μαζί με αρκετούς δημοσιογράφους.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν ότι δεν θα μας θυμόταν μετά από τόσο καιρό», λέει η Zoe.

 «Όταν άκουσε τις φωνές μας, ήρθε στα χέρια μας. Ήταν εκπληκτικό να την έχουμε πίσω μετά από τόσο καιρό».

Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Eilbecks είναι ενθουσιασμένοι που έχουν τον σκύλο τους πίσω.

Οι Eilbecks έχουν διατηρήσει επαφή με όλους όσους φρόντιζαν την Pip, οι οποίοι συνεχίζουν να παρακολουθούν τις περιπέτειες της μέσω του Instagram της οικογένειας.

Το ταξίδι της Pip προς το σπίτι

27 Μαρτίου: Η οικογένεια Eilbeck ελλιμενίζει το σκάφος τους στο Hilton Head Island, στη Νότια Καρολίνα. Η Zoe Eilbeck οδηγεί  προς τη Βόρεια Καρολίνα, όπου παραδίδει τον Pip στον φίλο της Lynn Williams.

4 Απριλίου: Η Πιπ μετακομίζει στο σπίτι της Έλεν Στάινμπεργκ στο Χίλσμπορο, Βόρεια Καρολίνα

19 Ιουλίου: Με τη συντροφιά της Melissa Young, η Pip ταξίδεψε στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας και μετά στο Λος Άντζελες.

21 Ιουλίου: Μετά από μια νύχτα σε σουίτα ξενοδοχείου, ο Pip πραγματοποιεί 13ωρη πτήση με φορτίο από το Λος Άντζελες προς το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

24 Ιουλίου: Η Pip πετάει από το Ώκλαντ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα για 10 ημέρες.

11 Αυγούστου: Η Πιπ πετάει από τη Μελβούρνη στο Σίδνεϊ και τελικά επανενώνεται με τους Eilbecks.

Keywords
Τυχαία Θέματα