Η TotalEnergies σταματά τις αγορές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2022

Η γαλλική TotalEnergies ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να σταματήσει το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους όλες τις αγορές πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία.



«Δεδομένης της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ουκρανία και της ύπαρξης εναλλακτικών πηγών για τον εφοδιασμό της Ευρώπης, η TotalEnergies αποφάσισε

μονομερώς να μην συνάπτει ή να ανανεώνει συμβάσεις για την αγορά ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, προκειμένου να σταματήσει όλες τις αγορές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου το συντομότερο δυνατό και το αργότερο μέχρι το τέλος του 2022», αναφέρει σε ανακοίνωση η γαλλική εταιρεία.

Ο όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Ρωσία εδώ και τρεις δεκαετίες, είχε αντιμετωπίσει νωρίτερα επικρίσεις επειδή δεν αποχώρησε από τη Ρωσία, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, πριν από έναν μήνα.

Πρόσθεσε ότι θα λάβει περαιτέρω μέτρα λόγω της «επιδείνωσης της σύγκρουσης».

Τον Ιανουάριο, η TotalEnergies και η αμερικανική εταίρος της, Chevron, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη Μιανμάρ λόγω ανησυχιών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το πραξικόπημα στην χώρα το περασμένο έτος.

Διαβάστε ακόμη: Η ρωσική πολιτική ελίτ παραμένει πιστή στον Πούτιν παρά την κατακραυγή

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
TotalEnergies,2022