«Εάν χάσουμε τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής, θα χάσουμε τον πόλεμο» (vid)

Για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια μίλησαν στο Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πεντέλης.

Ο Σωτήρης Κούμας κατήγγειλε ότι ο εξοπλισμός δεν υπάρχει ούτε σε ποιότητα ούτε σε ποσότητα. Πρόσθεσε ότι μπορεί να ισχύει και στο εξωτερικό αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογητικό. Τόνισε ότι δεν είναι καιρός να κάνουμε δημοσιογραφικές διασκέψεις και να παρουσιάζουμε αριθμούς.

Αναφέρθηκε επίσης στην χθεσινή ανακοίνωση στην οποία γινόταν λόγος για ιδιαίτερα

δύσκολη εποχή που διανύουμε ως κοινωνία, και θα ήταν φρόνιμο να αποφεύγονται "θεατρινισμοί και άστοχες δημοσιογραφικές διασκέψεις από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)" που το μόνο που καταφέρνουν, σημειώνεται, είναι να προκαλούν όσους βρίσκονται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι βιώνοντας την κατάσταση, γνωρίζουν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πεντέλης ανέφερε ότι οι αριθμοί τους ανησυχούν ιδιαίτερα, ενώ είναι εις γνώσιν τους ότι οι επαγγελματίες υγείας βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Εντούτοις, εξέφρασε ανησυχία για την προστασία τους, αφού «εάν χάσουμε τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής θα χάσουμε τον πόλεμο».

Προέβη μάλιστα σε καταγγελία ότι δεν έχει αρχίσει η ομαδοποίηση των εργαζομένων σε πολλά τμήματα, αφού στο ΓΝ Πάφου νοσηλευτές εργάζονται σε τρία διαφορετικά τμήματα.

Τέλος, ζήτησε όπως γίνουν τεστ σε όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Διαβάστε επίσης:

 ΗΠΑ: Το πλάσμα του αίματος ιαθέντων ασθενών στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Χιλιάδες έλεγχοι για μετακινήσεις-Καταγγέλθηκαν και υποστατικά(ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Κύπριοι στη Βρετανία που υποστηρίζουν τους μαχητές της πρώτης γραμμής(pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα