Γυρίσαν την πλάτη σε Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής τα κόμματα-Είπαν όλοι «όχι»

Ούτε μια θετική απάντηση δεν πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από τους αρχηγούς των κομμάτων για δημιουργία Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής μετά τον κύκλο συναντήσεων που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

Νικόλας Παπαδόπουλος, Μάριος Κάρογιαν και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπα «όχι», ωστόσο έδειξαν διάθεση συνεργασίας για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την χώρα αλλά εκτός Κυβέρνησης.

Το ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ

δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια Κυβέρνηση με την οποία έχει σημαντικές πολιτικές διαφορές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πάταξη της διαφθοράς, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδοπουλος, μετά συνάντηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε, παράλληλα, πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμβάλουμε εποικοδομητικά για να προωθήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη Βουλή", σημειώνοντας πως "αναμένουμε και από την Κυβέρνηση να δείξει την ίδια εποικοδομητική διάθεση».

Διαβάστε επίσης: «Όχι» και από Νικόλα στον ΠτΔ - «Σημαντικές πολιτικές διαφορές»

Η ΔΗΠΑ

Η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ο Πρόεδρός της Μάριος Καρογιάν, μετά τη συνάντησή του.

Θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε στη βάση της εθνικής συνεννόησης και της κοινωνικής συναίνεσης χωρίς απαραίτητα να συμμετέχουμε στη διακυβέρνηση, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς δεσμεύσεις, είπε ο κ. Καρογιάν.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Δημοκρατικής Παράταξης για την προεδρία της Βουλής ανέφερε πως «δυστυχώς χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για να κάνουμε όλοι τις αναγκαίες υπερβάσεις και να διαμορφώσουμε συνθήκες ευρύτατης ενότητας που θα οδηγούσαν τον τόπο μας με ασφάλεια στη νέα εποχή» και είπε πως θα μιλήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες εκτενέστερα όταν αποκατασταθεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη φωνή του.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» από Κάρογιαν και Θεοπέμπτου στον ΠτΔ

Κίνημα Οικολόγων

«Όχι» στον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Ερωτηθείς ο κος Θεοπέμπτου εάν η στήριξη του Κινήματος θα γίνει εντός της Κυβέρνησης απάντησε όχι. «Είναι πολλές οι διαφωνίες που δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στην Κυβέρνηση», ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται πως ο χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Μαρίνο Σιζόπουλο της ΕΔΕΚ, τον Άντρο Κυπριανού του ΑΚΕΛ και τον Χρίστο Χρίστου από τους οποίους έλαβε επίσης αρνητική απάντηση.

Διαβάστε επίσης:  Απόφαση ΕΔΕΚ για πρόταση ΠτΔ – Παραμένει στο χώρο της αντιπολίτευσης

Keywords
Τυχαία Θέματα