Δήμητρα Λέσβου - Ένας θάνατος που συνταράζει και τρομάζει: Το χρονικό

Το χρονικό ενός θανάτου που τρομάζει αλλά ταυτόχρονα συνταράσσει την κοινωνία. Η Δήμητρα της Λέσβου, ταυτοποιήθηκε και επίσημα.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, στις 9 Απριλίου, επί της Λ. Ποσειδώνος, ένα άτομο βρέθηκε νεκρό στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, στην περιοχή του Π. Φαλήρου και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, πιθανότατα από παράσυρση από διερχόμενο όχημα.

Στα μέσα Απριλίου από την Τροχαία, που αναζητούσε πληροφορίες από τυχόν μάρτυρες, για την ταυτοποίησή του, αναφέρονταν τα εξής στοιχεία:

«Ο ανωτέρω πεζός, ηλικίας περίπου 65-70 ετών, αναστήματος 1,75μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, με γκρίζα μαλλιά, φορούσε κατά την ώρα του ατυχήματος λευκό κοντό παντελόνι (σορτς) και κοντομάνικη μπλούζα κόκκινου και κίτρινου χρώματος».

Διαβάστε επίσης: Ταυτοποιήθηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου - Έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου

Αργότερα εκδόθηκαν αναζητήσεις και Silver Alert για την Δήμητρα Καλογιάννη, 64 χρόνων, που αγνοείται από την Τρίτη 6 Απριλίου από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο, η οποία έχει δηλωθεί από τους συγγενείς της ως Δημήτρης Καλογιάννης.. Έχει ύψος 1,75 και γαλανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κόκκινο πουλόβερ και λευκό παντελόνι».

Οπτικά επειδή ταιριάζει η περίπτωσή του, με την αγνοούμενη Δήμητρα της Λέσβου, ελήφθησαν αποτυπώματα και εστάλησαν στα τέλη Μαΐου στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διασταύρωση και ταυτοποίηση.

Ποια ήταν η Δήμητρα;

Η Δήμητρα μεγάλωσε στη Σκάλα Συκαμιάς. Από τα 14 του αισθάνονταν και ομολόγησε στους γονείς του ότι είναι γυναίκα. Πολλοί την είχαν δει να περνάει με γυναικεία ρούχα στη Σκάλα.

Η Δήμητρα περιέγραφε τη μητέρα της ως βαθιά θρησκευόμενη και πιστή γυναίκα, και πηγή αληθινής και ανιδιοτελούς αγάπης για το παιδί της. Τον πατέρα της ως άγριο άντρα, που εξαφανιζόταν απ’ το σπίτι για μεγάλες περιόδους κάθε φορά κι όταν επέστρεφε προκαλούσε πανικό, όπως αναφέρει το emprosnet.gr. Παρόλα αυτά η οικογένεια έμεινε μαζί και οι γονείς της έμειναν παντρεμένοι μέχρι και τον θάνατό τους. Πέθαναν και οι δύο με απόσταση έξι μήνες μεταξύ τους.

Από μικρή ένιωθε ότι ήταν διαφορετική. Στα 14, όταν είπε ότι είναι κορίτσι, στάλθηκε σε ψυχιατρείο απ’ τους γονείς της. Οι γιατροί απαίτησαν να παίρνει φάρμακα και μετά την επιστροφή της στο σπίτι, πιθανότατα και για όλη της τη ζωή. Η ίδια δεν το ήθελε. Τα φάρμακα την έκαναν να νιώθει χάλια κι έτσι οι γονείς τα έριχναν στα κρυφά στο φαγητό της.

Ήταν έφηβη όταν έκανε την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας (η πρώτη απ’ τις πολλές που θα ακολουθούσαν σε διάφορα στάδια της ζωής της). Όπως λέει, το κοντινότερο που έφτασε στο να της δείξει κάποιος ενδιαφέρον ήταν όταν ως έφηβη κολυμπούσε γυμνή στη θάλασσα, κι ένας ηλικιωμένος απ’ το χωριό εμφανίστηκε και της είπε ότι ήθελε να τη βιάσει. Η Δήμητρα τρομοκρατήθηκε. Ο άντρας συνέχισε να την παρενοχλεί και να την παρακολουθεί κρυφά για αρκετά χρόνια.

Το ταξίδι της Δήμητρας στην Αθήνα

Τελικά, στα 20 η Δήμητρα άφησε πίσω της το χωριό και το νησί της Λέσβου, κι έτρεξε στην πρωτεύουσα. Έζησε άστεγη, στους δρόμους της Αθήνας για σχεδόν πέντε χρόνια. Έκανε μερικές δουλειές, πχ. σε σούπερ μάρκετ, αλλά και οι Αθηναίοι αισθάνονταν πως ήταν διαφορετική και σταδιακά την απέκλεισαν. Το να κάνει οικογένεια είναι το όνειρο που είχε όλη της τη ζωή, κάτι που πιστεύει πως θα ολοκλήρωνε την ύπαρξή της. Αυτό που θα προσέφερε την «παντοτινή αγάπη» που τόσο της έλειψε.

Αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νησί όταν η μητέρα της αρρώστησε. Τα μεγαλύτερα αδέρφια της είχαν προλάβει να φύγουν απ’ την προβληματική οικογενειακή εστία, ο πατέρας της ήταν αναξιόπιστος και κανείς άλλος δεν θα φρόντιζε για τη μητέρα της. Έζησε μαζί της και την φρόντισε για τα επόμενα 25 χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, η Δήμητρα δεν σταμάτησε να νιώθει κορίτσι, και η ειλικρίνειά της την εξοστράκισε από την κοινωνία του χωριού, προκαλώντας κουτσομπολιά και ντροπή στην οικογένειά της και περισσότερα προβλήματα στον ήδη προβληματικό γάμο των γονιών της. Δεν έζησε ποτέ κάποιον εφηβικό έρωτα, μόνο ανεκπλήρωτους πόθους για αγόρια. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρει κάποιο αγόρι στο χωριό που θα την ήθελε. Ο θάνατός της μητέρας της τη συγκλόνισε.

Πηγή: news247.gr / iefimerida.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμητρα Λέσβου #45,dimitra lesvou #45