Γιωρκάτζη:Δεν αμφισβητώ την εντιμότητα του Ρίκκου

Tη θέση ότι η ίδια δεν αμφισβητεί την ακεραιότητα του Ρίκου Ερωτοκρίτου προσωπικά αλλά και ως Γενικού Εισαγγελέα, εξέφρασε η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Σε διάσκεψη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης, αναφορικά με τα γεγονότα που διαμήφθησαν στην Επιτροπή Θεσμών της βουλής, η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ξεκαθάρισε ότι η ίδια θα συνεχίσει απρόσκοπτα

το έργο της.

«Δεν αμφισβήτησα ποτέ, ούτε εγώ προσωπικά, ούτε η Αρχή Εξυγίανσης την ακεραιότητα έστω κατ’ ελάχιστον ή την εντιμότητα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στη διαχείριση είτε των προσωπικών του υποθέσεων είτε των καθηκόντων του ως αξιωματούχου της Πολιτείας. Σε σχέση με τον χειρισμό της προσωπικής του υπόθεσης, για μένα δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει οποιοδήποτε σκοτεινό σημείο καθόσον αφορά τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κ. Ρίκκο Ερωτοκρίτου», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι αναφορικά με τις διεξαγόμενες έρευνες της Αστυνομίας, υπό την εποπτεία της Γενικής Εισαγγελίας, τις οποίες ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εποπτεύουν, είπε ότι ως Κεντρική Τράπεζα, είμαστε πάντοτε πρόθυμοι και έτοιμοι για πλήρη συνεργασία και παροχή στοιχείων και πληροφοριών με σκοπό την εξιχνίαση όλων των συνθηκών που οδήγησαν στην κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας.

«Θα συνεχίσω ανεπηρέαστα και απροσωπόληπτα να υπηρετώ αυτό τον ανεξάρτητο θεσμό με γνώμονα το συμφέρον της χώρας», κατέληξε.

Θέσεις και ερωτήματα

- Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη προτίθεται να παραμείνει στη θέση της μέχρι το τέλος της θητείας της.

- Υπάρχει το σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Κύπρος είναι μέλος.

Μερίμνησαν για την ανεξαρτησία του θεσμού και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό.

- Η Διοικητής δεν αισθάνεται ότι επηρεάζεται η ανεξαρτηρία του θεσμού, εξού και δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια κανενός. (εννοώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)

- Είναι εξωφρενικό να γίνονται συνειρμοί για το ποιός θα κληρονομήσει ποιόν.

- Γιατί ένα μέλος (Στέλιος Κοιλιάρης) παραιτείται αιφνιδίως, όταν για ένα χρόνο δεν διαφώνησε σχεδόν ποτέ με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου;

- Οι πλείστες των αποφάσεων λήφθηκαν ομόφωνα.

Ενδεικτικό και το ότι το υπόμνημα που κατατέθηκε στη Βουλή έχαιρε ομοφωνίας.

- Υπάρχει κάτι που δυνατό να δημιουργεί ανησυχία σε κάποιους;

- Τί άλλαξε στον άνθρωπο Χρυστάλλα Γιωρκάτζη απ' όταν βρισκόταν στην Ελεγκτική Υπηρεσία σε σχέση με σήμερα που υπηρετεί το θεσμό της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας ώστε να δέχεται πυρά;

Keywords
Τυχαία Θέματα