Γίνε Φοιτητής για μια Εβδομάδα στο Παν. Λευκωσίας

Γίνε Φοιτητής για μια Εβδομάδα στο Τμήμα Μηχανικής του Παν. Λευκωσίας

Δωρεάν Καλοκαιρινό Σχολείο, για μαθητές Λυκείων, στους κλάδους της Τεχνολογίας και της Μηχανικής

Θα πραγματοποιηθεί και φέτος, μεταξύ 2-6 Ιουλίου 2018, από το Τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο επιτυχημένος θεσμός του Καλοκαιρινού Σχολείου Μηχανικής. Το Σχολείο προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, από όλη την Κύπρο.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από ένα άρτια οργανωμένο Καλοκαιρινό Σχολείο βάσει διεθνών προτύπων. Οι δυνητικοί μικροί επιστήμονες, μέσα από πρακτική άσκηση, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων και διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα γνωρίσουν τα διάφορα πεδία που σχετίζονται με την μηχανική.

Μέσω του προγράμματος αυτού, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία για μια βδομάδα να αποκομίσουν εμπειρίες φοιτητικής ζωής στους κλάδους της τεχνολογίας και της μηχανικής. Θα χωριστούν σε μικρές ομάδες και θα ασχοληθούν με τον σχεδιασμό και υλοποίηση εφαρμογών μηχανικής όπως μικρά ρομπότ, μικροεπεξεργαστές, ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας, δίκτυα αισθητήρων, συστήματα αυτόματου ελέγχου, φωτοβολταïκά συστήματα, ανεμογεννήτριες, κρεμαστές γέφυρες, κ.α. Επίσης θα ενημερωθούν για θέματα που εμπίπτουν στο πεδίο της μηχανικής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι μαθητές θα απασχοληθούν με αυτό τον τρόπο σε ένα περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας, όπου θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις και χρήσιμες εμπειρίες που αφορούν διάφορους κλάδους της Μηχανικής. Επίσης, θα ενημερωθούν από τους καθηγητές του Τμήματος για θέματα σχετικά με το μέλλον της τεχνολογίας και της μηχανικής, τις προοπτικές σχετικών κλάδων, τα συναφή επαγγέλματα, την έρευνα και την καινοτομία.

Η πρωτοβουλία αυτή του Τμήματος Μηχανικής εντάσσεται σε ένα ευρύτερο διεθνές πλαίσιο διδασκαλίας, με σκοπό την ενθάρρυνση των νέων να παρακολουθήσουν μαθήματα Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (Science, Technology, Engineering and Mathematics - STEM). Τέτοιου είδους μαθήματα αναπτύσσουν τη φαντασία των νέων, καλλιεργούν την κριτική σκέψη, και βελτιώνουν τις ικανότητες επίλυσης δύσκολων προβλημάτων στην ζωή. Στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αυτό γίνεται με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, με αποτέλεσμα οι νεαροί επιστήμονες να εμπεδώνουν καλύτερα τους νόμους της επιστήμης και τις πειραματικές διαδικασίες που ακολουθούνται στην επίλυση ενός προβλήματος ή στην κατασκευή ενός έργου ή συστήματος.

Το Τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει σήμερα ένα ολοκληρωμένο φάσμα σπουδών στην επιστήμη της Μηχανικής (Ηλεκτρολογική Μηχανική, Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μηχανολογική Μηχανική, Μηχανική Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Πολιτική Μηχανική και Μηχανική Περιβάλλοντος), σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 29 Ιουνίου στην κα Χάρις Ιακωβίδου: Τηλ.: 22841696, Ηλ. Δ/νση: [email protected], ή να κάνουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα