Λάβρος κατά της Κουρσουμπά ο Γ.Ε: «Θράσος – Έπρεπε να παραιτηθεί»

Λάβρος παρουσιάστηκε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατά της Επιτρόπου Νομοθεσίας Λήδας Κουρσουμπά, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ.

Ο κ. Μιχαηλίδης κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα διαμείφθηκαν στην Επιτροπή Ελέγχου την Πέμπτη (21/6), αναφορικά με τις καταγγελίες για δάνειο του συζύγου της κυρίας Κουρσουμπά, του οποίου φέρεται να πέτυχε κούρεμα με ψευδείς παραστάσεις.

Ο Γενικός Ελεγκτής, αρχικά,

ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανόνας καλής συμπεριφοράς κρατικού αξιωματούχου τον οποίο δεν παραβίασε η κυρία Κουρσουμπά. «Και διερωτώμαι, πραγματικά, το θράσος που επιδεικνύει», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, αυτό που διαφάνηκε μέσα από τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, είναι ότι ο σύζυγος έλαβε το 2000 ένα δάνειο, της τάξεως των 30 χιλιάδων λιρών, το οποίο δεν πλήρωσε ποτέ.

Το 2003, συνέχισε, η Συνεργατική πήρε το θέμα σε διαιτησία και η απόφαση ήταν να πληρώσει.

Ο σύζυγος της κυρίας Κουρσουμπά, μετά από τη σχετική απόφαση, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε ο Γενικός Ελεγκτής, πλήρωσε τις πρώτες οκτώ χιλιάδες λίρες ένα μήνα μετά και ακολούθως άλλες τέσσερις χιλιάδες λίρες το 2005.

«Έκτοτε εξαφανίστηκε. Άφαντος ο δανειζόμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο σύζυγος της κυρίας Κουρσουμπά, όπως σημείωσε ο Ελεγκτής, εμφανίστηκε το 2016, ζητώντας διαγραφή του δανείου του, για να διαγραφούν 37 χιλιάδες ευρώ, από τα οποία οι 20 χιλιάδες είναι τόκοι.

«Όταν ο σύζυγος της κυρίας Κουρσουμπά έκανε μια υπεύθυνη δήλωση στην Τράπεζα για να την πείσει να τού διαγράψει αυτό το ποσό, ψευδώς απέκρυψε τα στοιχεία – εισοδήματα της συζύγου του», τόνισε.

Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι αυτά τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στη Συνεργατική, ώστε να μελετήσουν το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας διαγραφής αυτών των 37 χιλιάδων ευρώ.

Ερωτηθείς αν τέτοιες υποθέσεις με κρατικούς αξιωματούχους συμβαίνουν και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε: «Πιστεύω σε μια άλλη χώρα, εάν κάποιος αξιωματούχος έκανε το ένα εκατοστό από αυτά που έκανε η κυρία Κουρσουμπά, ήδη θα είχε παραιτηθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα