Γιατροί ΠΑΣΥΔΥ: Κατανοούν συνθήκες ΤΑΕΠ-"Δεν εξυπηρετεί η απεργία"

Δεν απεργεί σήμερα ο Κλάδος γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ την ώρα που τα ΤΑΕΠ «παραλύουν» από την 24ωρη απεργία της ΠΑΣΥΚΙ. Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο δρ.Άκης Χριστοφίδης, Πρόεδρος Κλάδου Γιατρών ΠΑΣΥΔΥ.

Κληθείς να απαντήσει για την κατάσταση που επικρατεί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, ο δρ.Χριστοφίδης, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι οριακή.

«Από τη στιγμή που ο εργοδότης έχει δώσει κίνητρα για διορισμό νέων γιατρών και προκήρυξε θέσεις αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον, θεωρούμε ότι η σημερινή απεργία

δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα», είπε ο γιατρός.

«Δεν τίθεται θέμα μη αναγνώρισης των συνθηκών κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι συνάδελφοι μας στις Πρώτες Βοήθειες. Η δεξαμενή άντλησης ενδιαφέροντος γιατρών προερχόταν τόσα χρόνια από συγκεκριμένες ομάδες γιατρών, στην πορεία γιατροί που διορίζονται με τέτοιο τρόπο δεν υπάρχουν πλέον γιατί οι περισσότεροι αποκτούν ειδικότητες».

Ο δρ.Χριστοφίδης, διερωτήθηκε αν θα πρέπει να εξεταστεί η αλλαγή του μοντέλου πρόσληψης γιατρών στις Πρώτες Βοήθειες. Το θέμα της «ευκολίας» με την οποία πηγαίνουμε όλοι στις Πρώτες Βοήθειες έθιξε επίσης ο γιατρός λέγοντας ότι «είναι θέμα παιδείας το οποίο θα πρέπει να ρυθμιστεί πλέον και από τους προσωπικούς γιατρούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα