Σειρά θεμάτων συζήτησαν Υπ. Παιδείας και ΟΕΛΜΕΚ

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, είχε σήμερα το πρωί, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν σειρά θεμάτων που αφορούν την εκπαίδευση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 9 το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.  

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ,

ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας ανέφερε ότι έδωσαν στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τις αποφάσεις της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Λευκωσία στις 20 Ιουνίου, και επικεντρώθηκαν σε κάποια σημεία που προκύπτουν από τις αποφάσεις, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, αλλά και την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς στις σχολικές μονάδες.

Ο κ. Χατζησάββας είπε, επίσης, ότι ένα θέμα το οποίο έθεσαν κατά τη συνάντηση ήταν τα κινητά τηλέφωνα. «Τονίσαμε τη θέση μας ότι πρέπει να απαγορευτεί η μεταφορά τους, εντός των αιθουσών διδασκαλίας, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη», όπως ανέφερε.

Είπε, ακόμη, ότι το δεύτερο θέμα, το οποίο έθεσαν στον Υπουργό Παιδείας, είναι η δημιουργία τάξεων υποδοχής για τους αλλόγλωσσους μαθητές.

«Πριν ενταχθούν τα παιδιά αυτά στις κανονικές αίθουσες διδασκαλίας, θα πρέπει να γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα και την κουλτούρα του κυπριακού λαού και ακολούθως να εντάσσονται στις αίθουσες διδασκαλίας, έτσι ώστε να είναι ικανά και τα νέα αναλυτικά προγράμματα να ακολουθήσουν, αλλά και να αξιολογηθούν ισότιμα με τις συμμαθητές τους. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται σήμερα για τα παιδιά αυτά, δεν είναι ικανοποιητικό», σημείωσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι κατά τη συνάντηση έθεσαν και το θέμα της «Ενιαίας Εκπαίδευσης», που να καλύπτει όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, «έτσι ώστε γι΄ αυτά τα παιδιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά να υπάρχει διαφορετικό αναλυτικό πρόγραμμα, αλλά και διαφορετικός τρόπος αξιολόγησης τους», όπως είπε.

Κατά τη συνάντηση, συνέχισε ο κ. Χατζησάββας, έθεσαν στον Υπουργό Παιδείας και θέμα μείωσης μαθητών σε κάποια τμήματα στο Λύκειο, στα οποία υπάρχουν μαθητές που παρουσιάζουν σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση των κανονισμών μετακινήσεων/τοποθετήσεων των καθηγητών, των Βοηθών Διευθυντών και των Βοηθών Διευθυντών Α΄, «έτσι ώστε να μην υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στο θέμα των εξετάσεων στο τέλος των τετραμήνων και πρόσθεσε ότι εξέφρασαν στον Υπουργό Παιδείας τη διαχρονική θέση της ΟΕΛΜΕΚ.

«Έχουμε λάβει, επίσης, και από την Βουλή, την πρόταση που κατέθεσε το ΔΗΚΟ αναφορικά με το ίδιο θέμα και η οποία αφορά τη συνολική αξιολόγηση του μαθητή, που περιλαμβάνει τόσο την προφορική όσο και την γραπτή αξιολόγηση», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα