Γιατί οι Τούρκοι εξωτερικού αποτελούν το στοίχημα Ερντογάν

«Η οικονομία ήταν αυτή που κράτησε στην εξουσία τον Ερντογάν όλα αυτά τα χρόνια», υποστήριξε ο διεθνολόγος Ζήνωνας Τζιάρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».


Αυτή τη στιγμή η τουρκική οικονομία κάνει βήματα οπισθοχώρησης, ωστόσο Ερντογάν ότι είχε να χάσει από την βύθιση της Οικονομίας το έχει χάσει, είπε ο κ. Τζιάρας και πρόσθεσε ότι «το σύνολο των ψηφοφόρων που ακολουθούν τον Ερντογάν, δεν το κάνουν για το κεφάλαιο της Οικονομίας. Τον ακολουθούν

στη βάση της προσωπολατρίας, του εθνικισμού και του συντηριτισμού».

Ο διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας τόνισε ότι η τελευταία δημοσκόπηση αποδεικνύει ότι αυτή τη στιγμή η Οικονομία αποτελεί προτεραιότητα. « Η τουρκική οικονομία επί Ερντογάν, στηρίχθηκε περισσότερο από το 2008 στο φθηνό δολάριο μ’ αποτέλεσμα να έχουμε τριπλασιασμό του τουρκικού ΑΕΠ από το οποίο επωφελήθηκαν πολλά στρώματα. Αυτό έπαιξε ρόλο στο να κερδίζει τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις», σημείωσε.

Ωστόσο σήμερα έχουν συσσωρευθεί διάφοροι παράγοντες που οδήγησαν την τουρκική οικονομία σε αρνητικό κλίμα και σε υπερθέρμανση.

Ο Ερντογάν κυνηγά τώρα τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που βρίσκονται στο εξωτερικό που πιθανόν να μην επηρεάζονται τόσο, από το αρνητικό κλίμα στην τουρκική Οικονομία. «Αποτελεί στοίχημα για τον Ερντογάν να συγκεντρώσει αυτές τις ψήφους», τόνισε ο Ζήνωνας Τζιάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα