Πώς σχολιάζουν οι ηγεσίες ΣΕΚ και ΠΕΟ τις δηλώσεις ΠτΔ

Ιδιαίτερα έντονος ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες βράδυ στο περιθώριο της τελετής απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικού Ήθους, κληθείς να σχολιάσει όσα τεκταίνονται στα θέματα της Υγείας και της Παιδείας.

"Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο" είπε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης

για να προσθέσει ότι
«σέβομαι απόλυτα τον συνδικαλισμό, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κάποιους των συνδικαλιστών να νομίζουν ότι τους εξέλεξε ο λαός για να τον τυραννούν ή για να δημιουργούν προβλήματα.

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ, Ανδρέα Μάτσα, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις εν λόγω δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ήταν στοχευμένες και αφορούσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις».

Ο κ. Μάτσας συμπλήρωσε ότι προέκυψε συγκεκριμένη αντίδραση του Προέδρου για συγκεκριμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, θέλησε να κάνει ξεκάθαρο, στις δηλώσεις του στο Sigmalive, ότι «υπάρχει ένα καλά δομημένο σύστημα και ο Συνδικαλισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της όλης διαδικασίας».

Ο κ. Μάτσας απηύθυνε παράλληλα έκκληση όπως «πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η δημόσια αντιπαράθεση που το μόνο που προκαλεί είναι αποπροσανατολισμό από τη ρίζα του προβλήματος.

Το Sigmalive επικοινώνησε και με το Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση, ο οποίος προέβη στη λιτή δήλωση ότι οι δηλώσεις του ΠτΔ «ήταν απαράδεκτες και ισοπεδωτικές».

Ο κ. Κυρίτσης παρέπεμπψε επίσης στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΕΟ, στην οποία εξέφρασε απαρέσκεια για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον συνδικαλισμό, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί μπροστά στα αδιέξοδα και στα προβλήματα, ο συνδικαλισμός να γίνεται οδός διαφυγής για την κυβέρνηση.

«Είναι με έκπληξη και απαρέσκεια που ακούσαμε τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, όταν αποφάσισε να μιλήσει για την απαράδεκτη εικόνα που παρακολουθεί ο λαός να εξελίσσεται στους νευραλγικούς τομείς της Υγείας και της Παιδείας, κατέληξε στην εκτίμηση ότι το πρόβλημα είναι ο συνδικαλισμός και οι συνδικαλιστές», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της συντεχνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα