Το Κυπριακό στις μετεκλογικές προτεραιότητες του Ερντογάν

Τις προγραμματικές του δηλώσεις ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στις προτεραιότητές του μετά τις εκλογές, αν κερδίσει, είναι και η λύση του Κυπριακού, όπως ανέφερε.

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οικονομίας του ψευδοκράτους και της ευημερίας της, όπως κάναμε μέχρι σήμερα άλλωστε. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά ως εγγυήτρια δύναμη ώστε να βρεθεί μια δίκαιη

λύση μέσω διαπραγματεύσεων και με βάση την πολιτική βούληση των ‘δύο λαών’ και την από κοινού ιδιοκτησία του νησιού», ανέφερε.

Η αναφορά στο Κυπριακό έγινε στο πλαίσιο της ανάλυσης για την ‘εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια’, το οποίο είναι το όγδοο και τελευταίο κεφάλαιο των προγραμματικών του δηλώσεων. Όπως είπε, η Τουρκία θα ενισχυθεί περαιτέρω στην εξωτερική της πολιτική, θα είναι ανεξάρτητη και θα λαμβάνει πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό ακόμη το κεφάλαιο Ε.Ε. λέγοντας ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε την ενταξιακή μας διαδικασία αλλά στη βάση του win - win (όλοι κερδίζουν). Θα ερευνήσουμε τρόπους για να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας με τις ΗΠΑ. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με τη Ρωσία οι οποίες έχουν πάρει μια καλή πορεία. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ενώ για τους Παλαιστινίους είπε ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες μέχρι να καταφέρουν να έχουν τη δική τους ελεύθερη πατρίδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να καθαριστεί το συριακό έδαφος από όλους τους τρομοκράτες και θα ενθαρρύνουν τους Σύρους που βρίσκονται στην Τουρκία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των εκατομμυρίων συμπατριωτών μας που βρίσκονται στο εξωτερικό», ανέφερε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα