Γιατί δεν υπάρχει μεγάλος κρατήρας στο σημείο πρόσκρουσης του Antonov (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα σημεία μυστήριο της πτώσης του Antonov στην Καβάλα είναι η εικόνα από το σημειο 0 της πρόσκρουσης.

Παρά το γεγονός ότι το αεροπλάνο μετέφερε 11 περίπου τόνους πυρομαχικά, τα πρώτα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από ληψη drone, δείχνουν μια σχετική μικρής έκτασης περιοχή κρούσης.

Για

το συγκεκριμένο θέμα μίλησε σε εκπομπή του Open στην Ελλάδα, ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών της Σχολής Ευελπίδων Θεόδωρος Λιόλιος.

Όπως σημειώνει και σε σχετική ανάρτησή του facebook

Η εικόνα του σημείου μηδέν της πρόσκρουσης του αεροσκάφους Αντόνοφ δε συνάδει με έκρηξη μεγάλης ισχύος πυρομαχικών (απουσιάζει ο κρατήρας) μάλλον για ανάφλεξη καυσίμων πρόκειται με πιθανές μικρές εκρήξεις πυρομαχικών. Άρα λοιπόν αν πράγματι έφερε πυρομαχικά τότε είναι πιθανό ο πιλότος να απέρριψε το φορτίο μόλις αντιλήφθηκε την φωτιά στον κινητήρα ενδεχομένως και στη θαλάσσια περιοχή πάνω από την οποία έκανε στροφή 180 μοιρών.

Σήμερα άκουσα άλλους σχολιαστές να το αποκλείουν διότι δεν ανοίγει η πόρτα του Αντόνοφ όμως στο youtube υπάρχουν βίντεο όπου το Αντόνοφ ανοίγει την πόρτα φορτοεκφόρτωσης (cargo door) κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα αναπνευστικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή μάλλον προέρχονται από την μαζική ανάφλεξη και τις αναθυμιάσεις των πυροφορικών υλικών των φωτιστικών όλμων και των καυσίμων του Αντόνοφ.
 

Διαβάστε επίσης: H σχέση του μοιραίου Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα με την Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα