Δηλώνουν ανύπαρκτες οδούς για να πιάσουν επίδομα – «Υπάρχει κύκλωμα..»

Στο γραφείο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στη Λακατάμεια μετέβη η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας. Όπως έγραψε και νωρίτερα το SigmaLive, η Αναστασία Ανθούση έδωσε οδηγίες προκειμένου να μεταβούν αρμόδιοι λειτουργοί των ΥΚΕ στο σημείο ενώ λίγη ώρα μετά μετέβη και η ίδια επί τόπου.

Όπως δήλωσε η Υφυπουργός στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ και τη δημοσιογράφο Γαβριέλλα Ζάρτηλα δεν αποκλείεται να υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα το οποίο λαμβάνει λεφτά από μετανάστες, τους

λέει μια οδό να δηλώσουν προκειμένου να λάβουν από την Κυβέρνηση το επίδομα ενοικίου. Σε δηλώσεις της στο ΣΙΓΜΑ η κ.Ανθούση είπε πως λειτουργοί των ΥΚΕ θα μεταβούν στο Πουρνάρα προκειμένου να μην υπάρχει τόσος συνωστισμός στο σημείο.

Διαβάστε επίσης: Ξανά ο κακός χαμός στη Λακατάμεια- Επεισόδια με μετανάστες στα γραφεία ΥΚΕ-VID

«Το πρώτο πράγμα που έγινε είναι η εξεύρεση άλλου χώρου. Είναι σε διαδικασία αξιολόγησης ο εν λόγω χώρος. Από αύριο τοποθετούνται λειτουργοί στο Πουρνάρα για να καταχωρούνται εκεί οι αιτήσεις και να υπάρχει έλεγχος», είπε η κ.Ανθούση.

«Υπάρχει κινητικότητα διάφορων καλοθελητών», είπε η Υφυπουργός αναφερόμενη σε ύπαρξη κυκλωμάτων. «Οι διευθύνσεις που δηλώνονται ελέγχονται. Πολλές φορές είδαμε ότι άτομα που δήλωσαν συγκεκριμένη διεύθυνση δεν διέμεναν εκεί. Είχα ενημέρωση επίσης και αναμένω στοιχεία ότι άτομα δηλώνουν χώρους ανύπαρκτους με ταρίφα 50 ευρώ.. αν ισχύουν αυτά τότε ναι, υπάρχει κύκλωμα», είπε η Υφυπουργός.

Η Υφυπουργός είπε ότι από διερεύνηση που έγινε, εντοπίστηκε ότι στον χώρο μεταβαίνουν και άτομα που δεν έχουν δουλειά εκεί.

Έξαλλοι εντωμεταξύ είναι οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι στις 25 του μήνα κατέρχονται σε διαμαρτυρία αφού όπως δηλώνουν η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Οι μετανάστες πάνε έξω απ’ τα γραφεία από το βράδυ, γυρνούν στη γειτονιά, μπαίνουν στις αυλές ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που προχωρούν σε απρεπείς ενέργειες στις αυλές των σπιτιών που βρίσκονται γύρω από τα γραφεία των ΥΚΕ.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα