Για μέρες στη θάλασσα οι μετανάστες - Κρίσιμα 3 παιδάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση της υγείας των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε πολύ κακή κατάσταση σε βάρκα που έπλεε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο διοικητής του ΚΣΕΔ Ανδρέας Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης.«Γύρω στις 4:30 εντοπίστηκε μια βάρκα με περίπου 60 άτομα από κάποιο εμπορικό πλοίο που έπλεε ανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Κινητοποιήθηκε το σύστημα έρευνας και διάσωσης με ένα σκάφος της λιμενικής αστυνομίας και παρέλαβε όλα τα άτομα από το σημείο.

Όπως

διαπιστώθηκε τα άτομα βρίσκονταν στη θάλασσα εδώ και πάρα πολλές ημέρες, ήταν σχεδόν όλοι αφυδατωμένοι και σε άσχημη κατάσταση. Τέσσερις από αυτούς ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους και γι’ αυτό χρειάστηκε η αεροδιακομιδή τους με ελικόπτερα σε νοσοκομεία της χώρας. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στη Μαρίνα Αγίας Νάπας και γίνεται η διαλογή τους από τις ιατρικές υπηρεσίες. Τα 4 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο».

Δείτε επίσης: Διάσωση μεταναστών ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Εντοπίστηκαν λιπόθυμα παιδιά (pics)

Όπως ανέφερε τα τρία παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση. «Το ένα άτομο που είναι ενήλικας του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα της λιμενικής πάνω στο σκάφος και μετά από ΚΑΡΠΑ επανήλθε και παραλήφθηκε και αυτός με ελικόπτερο».

Σημείωσε ότι η πληροφόρηση που έχουν από τα ίδια τα άτομα που επέβαιναν στην βάρκα είναι πως έφυγαν από τον Λίβανο και είναι όλοι Σύριοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα