ΥΠΕΝ: Tα θετικά νέα την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Κρόνος 2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Κρόνο αλλά και τα επόμενα βήματα στην Κυπριακή ΑΟΖ μίλησε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Συγκεκριμένα για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Κρόνος-2 ο κ. Παπανστασίου είπε πως αυτή την στιγμή διεξάγονται περεταίρω έρευνες για έλεγχο της ποιότητας του κοιτάσματος και τις επόμενες μέρες η ENI θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Για την ποσότητα του κοιτάσματος είπε πως τα νέα

είναι πολύ θετικά και το ενθαρρυντικό είναι πως υπάρχει διασυνδεδεμένος ταμιευτήρας  με το Κρόνο1 με φυσικό αέριο υψηλής ποιότητας.

Για την εμπορική αξιοποίηση του κοιτάσματος είπε πως οι εταιρείες κάνουν ασκήσεις επί χάρτου και το επόμενο στάδιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής που βάση χρονοδιαγράμματος τοποθετείται μέσα στο 2025. «Όπου υπάρχουν υποδομές είναι μια από τις εναλλατικές υποδομές και μια από αυτές τις υποδομές είναι του γειτονικού Ζορ.

Η επόμενη γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί το 2025 στο τεμάχιο 5 και μια δεύτερη στο τεμάχιο 10 που ανήκουν στην κοινοπραξία ExxonMobil/Qatar Petroleum.
Για την α αξιοποίηση του Φ.Α ως διαπραγματευτικό χαρτί, είπε πως κατά καιρούς γίνονται άτυπες συζητήσεις αλλά η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: «Είμαστε ανοικτοί σε επαφές νοουμένου ότι υπάρχει συζήτηση μεταξύ Κ.Δ και Τουρκίας»
 

Keywords
Τυχαία Θέματα