Γ.Γ ΑΚΕΛ: Το κόστος λύσης θα εξαρτηθεί από το περιουσιακό

Αχρείαστη και πρόωρη χαρακτήρισε τη δήλωση Κασουλίδη για τον τρόπο αξιοποίησης των εσόδων που θα προκύψουν από το Φυσικό Αέριο, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού.

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι τέτοιου τύπου δηλώσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν προσφέρουν τίποτα στο διάλογο και το μόνο που προκαλούν είναι σύγχυση στο λαό.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ακόμα για το ποσό στο οποίο θα ανέλθει το κόστος της λύσης, σημείωσε ο Άντρος Κυπριανού, καθώς το κόστος θα

είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πώς θα επιλυθεί τελικά το θέμα του περιουσιακού. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η συζήτηση αυτών των δεδομένων είναι πρόωρη μιας και δεν έχουν ακόμα καταλήξει οι δυο πλευρές για το περιουσιακό.

Όπως τόνισε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, υπάρχει ήδη η Συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ, σύμφωνα με την οποία η κάθε κοινότητα θα αναλάβει την εξόφληση των χρεών, τα οποία έχει.

Αυτό σε αριθμούς για την τουρκοκυπριακή κοινότητα μεταφράζεται, σε €17 δις. τα οποία χρωστά η Τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Τουρκία. Την εξόφληση του ποσού αυτού ανέλαβε η Τουρκία. Η Τουρκία όμως, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, θα πρέπει να αναλάβει κι άλλες υποχρεώσεις σε σχέση με το κόστος.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε να αναλάβουμε εμείς το κόστος της λύσης τόνισε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ.

«Πανηγύρια μόνο οι κυβερνώντες κάνουν»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Παμπορίδη στη Βουλή, ότι «το πανηγύρι τελείωσε», ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «πανηγύρια μόνο οι κυβερνώντες κάνουν». Χαρακτήρισε επικοινωνιακή φιέστα τα όσα παρακολουθούμε να γίνονται από την Κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, έτσι ώστε να καλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα στον τομέα αυτό.

«Η κυβέρνηση έχει προβεί σε σωρεία αποφάσεων ήδη και τώρα θα καλέσουν τα κόμματα να τοποθετηθούν και να πουν τις απόψεις τους». «Να πούμε τι;» διερωτήθηκε ο κ. Κυπριανού.

Σε σχέση με την απόφαση για πρόσληψη 28 γιατρών, σημείωσε ότι είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πολύ καθυστερημένα καθώς εδώ και χρόνια το ΑΚΕΛ μιλούσε για ελλείψεις και οι κυβερνώντες χλεύαζαν, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κατηγόρησε, κλείνοντας, την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί συμφέροντα σε σχέση με το ΓΕΣΥ και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν πολίτες πολλών διαφορετικών ταχυτήτων, όσο αφορά στον τομέα της υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα