Βουλη: Ψήφισμα κατά Τουρκίας για χειρισμό Κούρδων Βουλευτών

Ψήφισμα για την “απαράδεκτη συμπεριφορά της Κυβέρνησης της Τουρκίας έναντι των Βουλευτών του Κουρδικού Κόμματος των Λαών και άλλων μελών της αντιπολίτευσης στην τουρκική Εθνοσυνέλευση” εξέδωσε η Βουλή της Κύπρου.

Ταυτόχρονα μέσω του ψηφίσματος η Βουλή καλεί την ΕΕ και τα θεσμικά της όργανα να αποδοκιμάσουν τις ενέργειες αυτές και να ασκήσουν ουσιαστικές πιέσεις στην Τουρκία.

Περαιτέρω

με το ψήφισμα, η Βουλή καλεί τον ΟΗΕ και ιδιαίτερα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα να αποδοκιμάσουν τις ενέργειες αυτές και να ασκήσουν ουσιαστικές πιέσεις προς την Τουρκία, απαιτώντας τη συμμόρφωση της προς το διεθνές δίκαιο και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Βουλή υπενθυμίζει επίσης πως η Τουρκία από το 1974, με τη χρήση των όπλων και τη διατήρηση κατοχικού στρατού, παραβιάζει και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα ολόκληρου του κυπριακού λαού, και την ανεξαρτησία, κυριαρχία, και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποτελεί ευρωπαϊκό έδαφος.

Το ψήφισμα ενεκρίθη με τις 37 ψήφους των παρόντων Βουλευτών όλων των κομμάτων, πλην του ΑΚΕΛ, οι παρόντες Βουλευτές του οποίου τήρησαν αποχή, αφού όπως εξήγησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα του για αναβολή στην έγκριση του ψηφίσματος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα