ΓΕΣΥ:Ο ΠΙΣ παρέδωσε ψήφισμα στον Υπ. Υγείας - Σε εξέλιξη συνάντηση

Με 15 λεπτά καθυστέρηση άρχισε η κρίσιμη συνάντηση του Υπουργού Υγείας και του Παγκυπρίου Ιατρικού Συνδέσμου οι οποίοι του παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα.

Σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και να συνεχισθεί ο διάλογος, ρόλο μεσολαβητή έχει αναλάβει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος έχει αυτή την ώρα συνάντηση με την ηγεσία του ΠΙΣ, η οποία του παρέδωσει το ψήφισμα, που η Γενική Συνέλευση των γιατρών επικύρωσε το περασμένο Σάββατο.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον διάλογο με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και αξιώνει ικανοποίηση και

των πέντε προϋποθέσεων, που καταγράφονται στο ψήφισμα, η οποία θα γίνει μόνο μέσα από την τροποποίηση του νόμου και την αύξηση του προϋπολογισμού του ΓεΣΥ.

Οποιαδήποτε αλλαγή στον προϋπολογισμό του Συστήματος απαιτεί, ωστόσο, τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τα χρονοδιαγράμματα για το ΓεΣΥ οδηγώντας σε περαιτέρω καθυστέρηση την εφαρμογή του.

Στόχος του Υπουργού Υγείας είναι να διασκεδαστούν οι ανησυχίες του ιατρικού κόσμου, αλλά και να διατηρηθεί η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιωάννου θα επιχειρήσει να διευθετήσει και κοινή συνάντηση με τον ΟΑΥ.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, από την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας τον Ιούνιο του 2019 τονίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Στο μεταξύ άνοιξε και το «μέτωπο» για τα φάρμακα.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας έθεσε χθες στη δημόσια διαβούλευση δύο κείμενα Κανονισμών για τα φαρμακεία και τα κλινικά εργαστήρια, ενώ σήμερα μπαίνει στον διάλογο με τους προμηθευτές των φαρμάκων.

Φαρμακοποιοί και κλινικά εργαστήρια έχουν, ήδη, εκφράσει τις ενστάσεις τους, ζητώντας εγγυήσεις και διασφαλίσεις για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα