Γερμανία: Πολίτες οργανώνονται μετά τους βιασμούς προσφύγων

Μετά την `νύχτα του τρόμου` όπως την αποκαλούν πλέον οι Γερμανοί, όταν αλλοδαποί με οργανωμένο τρόπο βίασαν και επιτέθηκαν σεξουαλικά σε γυναίκες και κορίτσια σε πολλές πόλεις της χώρας, πολίτες σε μεγάλες πόλεις οργανώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων προκειμένου να αποτρέψουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ήδη από τις πρώτες μέρες μετά που έγιναν αντιληπτές οι τεράστιες διαστάσεις των σεξουαλικών επιθέσεων, μια ομάδα από το Ντούσελντορφ, αποτελούμενη από χιλιάδες Γερμανούς, οργανώθηκε στο facebook και ξεκίνησε περιπολίες στο κέντρο της πόλης τα βράδια για προστασία των γυναικών.

Οπως αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Focus, άλλες τρεις ομάδες ακροδεξιών δραστηριοποιούνται στην Κολωνία με τα ονόματα “Βόλτα στην παλιά πόλη”, „Block 4“ και `Πολιτική Αμυνα της Κολωνίας`, και `Η Κολωνία αντιστέκεται`. Ωστόσο, τουλάχιστον η ομάδα `Πολιτική Αμυνα της Κολωνίας` απέρριψε κατηγορίες ότι ανήκει στην ακροδεξιά και ζητεί αθλητικούς τύπους να ενταχθούν στην ομάδα.

Η ομάδα αυτή, όπως αναφέρεται, θα ταχθεί εναντίον όλων όσοι κακοποίησαν γυναίκες το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Εν τω μεταξύ, απόρρητο έγγραφο του γερμανικού στρατού, που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ο γερμανικός Τύπος πριν από μερικά χρόνια, μιλούσε για ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις που λάμβαναν εκπαίδευση προκειμένου να αντιμετωπίσουν έναν μελλοντικό `εμφύλιο πόλεμο` στη Γερμανία. Οπως εξηγούσαν τα γερμανικά ΜΜΕ, στον `πόλεμο` αυτό θα εμπλακούν μετανάστες και αυτόχθονες Γερμανοί.

Τα γερμανικα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μετά τα συγκλονιστικά περιστατικά αυξάνονται κατακόρυφα στη Γερμανία οι πωλήσεις μικρών όπλων και ειδικών σπρέι για σκοπούς αυτοάμυνας.

Η συζήτηση για την αποτυχία της ένταξης των μεταναστών στην γερμανική κοινωνία έχει ενταθεί μετά τα γεγονότα.

Η Deutsche Welle δημοσιεύει δηλώσεις του δημοσιογράφου της με Πακιστανική καταγωγή Shamil Shams, ο οποίος εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών στη Γερμανία χωρίς όπως αναφέρει να εξετάζεται το παρελθόν των ανθρώπων αυτών.

“Οι μεγάλες ροές μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ισορροπία της γερμανικής κοινωνίας διότι η ισλαμική κουλτούρα δεν είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές” είπε.

Πρόσθεσε ότι εάν η γερμανική Κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει το κοσμικό κράτος πρέπει να αυξήσει τους ελέγχους επί των προσφύγων που θέλει να εντάξει στην κοινωνία.

Για την καλύτερη ένταξη των μεταναστών η Νορβηγία, η οποία δεν είναι καν μέλος της ΕΕ, παραδίδει μαθήματα στους μετανάστες εδώ και χρόνια εξηγώντας τους ότι πρέπει να σέβονται τις γυναίκες. Στη Νορβηγία σημειώνονται συχνά κρούσματα βιασμών.

Μετά τη Νορβηγία και το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα γενικεύσει τα μαθήματα που θα παραδίδει στους αιτούντες άσυλο με τα οποία θα τους εξηγεί πώς να συμπεριφέρονται με σεβασμό στις γυναίκες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης της χώρας, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στη Γερμανία.

"Θα αντιγράψουμε το νορβηγικό μοντέλο και θα εισαγάγουμε μαθήματα εντός των επόμενων εβδομάδων σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας" δήλωσε στον βελγικό Τύπο ο Τέο Φράνκεν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
βιασμοι γερμανια
Τυχαία Θέματα