Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η έκπληξη των εκλογών

«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών», δήλωσε χθες βράδυ από το Ηράκλειο της Κρήτης η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς στελέχη και φίλους του κόμματος που τα τελευταία χρόνια το είχαν εγκαταλείψει πηγαίνοντας κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ,

«να επιστρέψετε και να ξανασυναντηθούμε».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει το κοινό μας σπίτι, το δικό μας σπίτι», συμπλήρωσε η Πρόεδρος του κόμματος, μη κρύβοντας τη χαρά της από τις τελευταίες μετρήσεις κοινής γνώμης που δείχνουν σαφή ανοδική τάση του ΠΑΣΟΚ και, σε δύο χθεσινές δημοσκοπήσεις να διεκδικεί ακόμα και την 3η θέση από την Χρυσή Αυγή.

Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου το ΠΑΣΟΚ, προερχόμενο από την συγκυβέρνηση με την ΝΔ, ήταν τελευταίο από τα 7 κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, κερδίζοντας ποσοστό 4,68% και αποκομίζοντας από αυτό 13 έδρες.

Στις 16 Ιουνίου η Φώφη Γεννηματά εξελέγη Πρόεδρος του κινήματος, διαδεχόμενη τον Ευάγγελο Βενιζέλο που, αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, είχε προαναγγείλει την παραίτησή του και την διενέργεια ανοικτού συνεδρίου για την εκλογή νέου προέδρου.

Μιλώντας το προηγούμενο βράδυ σε συγκέντρωση στην Αθήνα, η κ. Γεννηματά είπε ότι με την δυναμική που φαίνεται να έχει το ΠΑΣΟΚ, εφικτός είναι ο στόχος «να πάρουμε εμείς την Τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης».

Εάν συμβεί αυτό, πρόσθεσε, «αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να επιβάλουμε συνεργασία για την διακυβέρνηση του τόπου και έξοδο από το Μνημόνιο».

«Είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη, δημιουργική, ευρωπαϊκή δύναμη. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, μια κυβέρνηση τετραετίας. Δώστε μας τη δύναμη για να είμαστε ο καταλύτης της συνεργασίας, για να είμαστε ο εγγυητής της σταθερότητας. Μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε χθες η κ. Γεννηματά από την Κρήτη.

Πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι τέσσερις είναι οι βασικοί παράγοντες που, κατά τη γνώμη τους, εξηγούν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ.

(α) Η δυναμική, όπως λένε, της αλλαγής εξουσίας.

(β) Η απογοήτευση στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

(γ) Η ενεργή επιστροφή στο κόμμα του Κώστα Λαλιώτη, που όλοι γνωρίζουν ότι έχει αναλάβει όλη την προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.

(δ) Η εκλογική συνεργασία με την «επίσημη γραμμή» της ΔΗΜΑΡ, σε αντίθεση με την «γραμμή Κουβέλη», που μειοψηφεί πλέον στο κόμμα, αλλά ήθελε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα