Κουτσούμπας: Τους δοκίμασες όλους, μη ξεγελαστείς πάλι

Επικεντρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής του προς τα Αριστερά, ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε χθες βράδυ ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «παραίτηση από τη λαϊκή θέληση να υπερασπιστούμε τις λαϊκές ανάγκες», και ψήφος στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη «είναι τρικλοποδιά» που ζήτησε απο τους ψηφοφόρους να προσέξουν και να την αποφύγουν.

Ένα μεγάλο πανό στην χθεσινοβραδινή κεντρική

προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, έγραφε «τους δοκίμασες όλους», και ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να μην ξεγελαστεί πάλι.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα τον εκλογών, ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος είπε πως είναι βέβαιος ότι όπως κι αν διαμορφωθούν τα εκλογικά ποσοστά και οι βουλευτικές έδρες όλων των άλλων κομμάτων, θα υπάρξει συνεννόηση για να γίνει κυβέρνηση.

«Είτε αυτή είναι κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια από τα υπόλοιπα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ή τους ΑΝΕΛ, είτε είναι κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού των δύο πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος, του ΣΥΡΙΖΑ παρεούλα με τη ΝΔ», αποσαφήνισε.

Και προειδοποίησε πως μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, «θα καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2016-2019 με μέτρα και μεταρρυθμίσεις, το νέο κρατικό προϋπολογισμό που θα φορτώσει νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους περίπου 3-4 δισ. ευρώ».

Είναι πρόκληση, ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως το δικό του μνημόνιο είναι φιλολαϊκό γιατί πέτυχε μικρότερα πλεονάσματα, είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ποιος θα τα πληρώσει αυτά, από ποια τσέπη θα βρεθούν; Ξανά της λαϊκής οικογένειας, που ήδη έχει χάσει τον μπούσουλα με τη φορολογία, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο θα την περνάει ζάχαρη με τις νόμιμες φοροαπαλλαγές, τους αναπτυξιακούς νόμους, μέχρι τις τριγωνικές πωλήσεις, την υπερτιμολόγηση εισαγωγών και τους φορολογικούς παραδείσους», υπογράμμισε.

Είναι πρόκληση – συνέχισε - ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως η δική του συμφωνία είναι καλύτερη γιατί ανοίγει το ζήτημα απομείωσης του δημόσιου χρέους.

«Πού τα πουλάνε αυτά;», φώναξε. «Έχουν δεσμευτεί με την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Η όποια αναδιάρθρωση θα συνοδευτεί με νέα αντιλαϊκή επίθεση, όπως έγινε με το «κούρεμα» του PSI».

«Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος, που εκτοξεύτηκε μαζί με το νέο δάνειο 85 δισ., που του φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο έχουν χρεωθεί και τα δισέγγονα μας», πρόσθεσε.

Και κατέληξε:

“Σε όσους λοιπόν ακόμα το σκέφτονται, το βασανίζουν, τους λέμε να απαντήσουν στο εξής: Ποιος θέλεις να χαμογελάει το βράδυ των εκλογών; Οι εκμεταλλευτές σου και τα κόμματά τους, οι κυβερνήσεις τους; Ή να φοβηθούν στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να δούνε με τη μεγάλη εκλογική δύναμη του ΚΚΕ ότι ο λαός δεν θα σκύψει το κεφάλι, θα ξεσηκωθεί, δεν θα έχουν τη συναίνεσή του…; Για σας, λοιπόν, που θέλετε μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και ανεργία, χωρίς αφεντικά, η απάντηση είναι μόνο μία: Κάπα Κάπα Έψιλον. Η απάντηση βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο με τα τρία κόκκινα γράμματα, τη σεμνή υπογραφή του λαού μας, όπως γράφει και ο ποιητής μας, ο Γιάννης Ρίτσος».

Keywords
Τυχαία Θέματα