Γεννάτε, για να έχουμε μέλλον!

Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα... baby boom, αν δεν θέλουμε να καταντήσουμε μειοψηφία στον τόπο μας. Ο δείκτης γονιμότητας βρίσκεται εδώ και χρόνια στο 1,3, από τις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ξέρω ότι είναι δύσκολοι καιροί για να κάνει κανένας παιδάκια, λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει επιδεινωθεί και με την πανδημία, αλλά μήπως οι παλαιότεροι Κύπριοι, που έκαναν και εφτά και οκτώ και εννιά και δώδεκα παιδιά, ζούσαν σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες και όμως κατάφερναν να τα αναγιώνουν;

Ο εφιάλτης της υπογεννητικότητας

απασχόλησε και την ad hoc Επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό, στην οποία η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου παρέθεσε σειρά δράσεων που προγραμματίζονται για «συμφιλίωση» της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, με στόχο την απάμβλυνση του προβλήματος. Άντε, κυρία Ζέτα μου. Βάλτε γρήγορα μπρος τις μηχανές στήριξης των νέων γονέων από το κράτος, ώστε να βάλουν και οι νέοι γονείς μπρος τις δικές τους... «μηχανές» για αύξηση της παραγωγής. Καλό είναι το σχέδιο για δημιουργία βρεφοκομικών σταθμών, αύξηση της άδειας μητρότητας και της γονικής άδειας κ.λπ., αλλά εξετάστε και το ενδεχόμενο αύξησης των επιδομάτων, έστω και εάν πιστεύετε ότι δεν πρέπει «να εγκλωβίζουμε πρόσωπα σε επιδοματικές πολιτικές». Όπως και να το κάνουμε, το οικονομικό κίνητρο είναι πολύ σημαντικό στην απόφαση ενός ζευγαριού να προχωρήσει σε τεκνοποίηση. Επί του προκειμένου θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης,  που θα μπορούσε να ονομαστεί συμβολικά Ταμείο... Αλληλεγκύων, και να προικοδοτηθεί από την Πολιτεία, αλλά και από την Εκκλησία. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης. Και να βγει και ο Μακαριότατος να καλέσει το ποίμνιο: «Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, ποιείτε... τέκνα διότι χανόμεθα»! Και να διαθέσει για τον ίδιο σκοπό αρκετά εκκλησιαστικά οικόπεδα (τα οποία θα είναι γνωστά σαν... οικοπαιδάκια).

Εμπρός, λοιπόν, αγαπητοί Έλληνες και Ελληνίδες της Κύπρου. Ας γίνει σύνθημά μας το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου «Έλα αγάπη μου, έλα, να κάνουμε έναν Έλληνα ακόμα» (γιατί οι Τούρκοι αυξάνονται πέντε-πέντε)!

ΜΠΟΞΕΡ

Keywords
Τυχαία Θέματα