Γαλλία-Προεδρικές εκλογές: Ο Μακρόν "έπεισε" στο debate

Μια διαδραστική δημοσκόπηση της εταιρίας Harris, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, δείχνει πως ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πιο πειστικός υποψήφιος στο χθεσινό πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ενισχύοντας δύο άλλες δημοσκοπήσεις που είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,

ο Μακρόν κατάφερε να πείσει το 38% εκείνων που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ.

Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από εκείνο των αντιπάλων του. Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν έπεισε το 33%, ενώ το ίδιο ακριβώς ποσοστό εμφανίζεται να έχει πεισθεί από τον υποψήφιο της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο συντηρητικός υποψήφιος του κόμματος 'Οι Ρεπουμπλικάνοι', ο οποίος έχει εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο, έπεισε το 27%.

Μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ, το 22% εξέφρασαν την επιθυμία να δουν τον Μακρόν να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές, σε σύγκριση με 20% για τη Λεπέν και 18% για τον Φιγιόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinionway δείχνει ότι η Λεπέν θα λάβει ποσοστό 27% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με το ποσοστό της να παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση, ο Μακρόν 24%, σημειώνοντας άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας και ο Φιγιόν 18%, διατηρώντας αμετάβλητο το ποσοστό του. Ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 61% έναντι 39% της Λεπέν.

Ο Φιγιόν θα κερδίσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 55% έναντι 45%, αν τα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα