Γαλαξίας: Οι σπουδαιότεροι 11 "Μπαζελικοί"

Πολλοί μεγάλοι παίκτες φόρεσαν τη φανέλα της Μπάζελ, ορισμένοι τεράστιοι. Ψάχνοντας στα αρχεία βρήκαμε τους 11 κορυφαίους με το μεγαλύτερο εκτόπισμα στο ελβετικό και διεθνές ποδόσφαιρο.

Ιστορικά, ο πρώτος μεγάλος άσος της ήταν και ο κορυφαίος παίκτης της Ελβετίας για μία δεκαετία 64-74, ο Καρλ Όντερματ. Τα πρώτα του βήματα -και μάλιστα γερά- έκανε στην Μπάζελ ο σπουδαίος Ότμαρ Χίτζφελντ (2).

Στα 1973 τη φανέλα της Μπάζελ φόρεσε ο Περουβιανός Τεόφιλο Κουμπίγιας (3). Για 10 αγώνες μεν, αλλά το ότι η αποκάλυψη του Μουντιάλ του 1970 και ένα από τα σπουδαιότερα δεκάρια που πάτησαν στα

γήπεδα επέλεξε την Μπάζελ, ήταν μεγάλη υπόθεση. Το όνομα του Γερμανού στόπερ της Μπάζελ Στρακ (4) μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά έχει γράψει ιστορία με ένα και μόνο γκολ. Γλίτωσε την Εθνική Γερμανίας από το μέγιστο στραπάτσο. Στα προκριματικά του Γιούρο του 1984 έδωσε τη νίκη στα τελευταία λεπτά κόντρα στην Αλβανία και η Γερμανία βγήκε πρώτη στον όμιλο με διαφορά τερμάτων. Πέμπτος στη σειρά ο Άντριαν Κνουπ. Από τους παίκτες κλειδιά στην αναγέννηση της Εθνικής Ελβετίας τη δεκαετία του '90, με μεγάλη καριέρα στη Μπουντεσλίγκα.

Και περνάμε στην τρέχουσα δεκαετία, στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας της Μπάζελ.

Τρεις Ελβετοί καταρχήν: Ο Φρέι (6), παίκτης σημαία της Μπάζελ. Νο 7 ο Γκρανίτ Τζάκα (αλβανικής καταγωγής) της Άρσεναλ και στο οκτώ ο Σακίρι (με ρίζες από το Κόσοβο) που μετακόμισε φέτος στο Άνφιλντ. Νο 9 ο Αιγύπτιος Ελ Νένι, επίσης της Άρσεναλ, και τέλος οι δύο σπουδαιότεροι. Δεν χρειάζονται συστάσεις για το 10 και το 11. Ιβάν Ράκιτιτς και Μοχαμέντ Σαλάχ!!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα