Δείτε ποια σχολική χρονιά θα φοιτήσει το παιδί σας στην 1η τάξη

Σε ανακοίνωση του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρεται στη διαδικασία που μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να ενημερωθούν για τη σχολική χρονιά κατά την οποία θα φοιτήσει στην υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση, στην προδημοτική τάξη και στην Α΄ τάξη το παιδί τους.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους με την καταχώρηση της ημερομηνίας γέννησης του παιδιού τους πιο κάτω, να ενημερώνονται για τη σχολική χρονιά κατά την

οποία θα φοιτήσει στην υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση, στην προδημοτική τάξη και στην Α΄ τάξη, ανάλογα. Οι γονείς των παιδιών προτρέπονται όπως αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα και όπως ενημερωθούν για όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν, από τις Ερωτήσεις-Απαντήσεις που ακολουθούν.

Ενημερωθείτε για τη χρονιά φοίτησης του παιδιού σας εδώ

Να θυμίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Υ.Π.Π.), με απώτερο στόχο τη συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλει για ποιοτική βελτίωση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και έχοντας ως πρώτιστο μέλημά του το καλώς νοούμενο συμφέρον και την πρόοδο όλων των παιδιών, μελέτησε το θέμα της ηλικίας πρώτης εγγραφής στην προδημοτική τάξη και στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου. Στη βάση αυτών των δεδομένων, το Υ.Π.Π. εξέτασε το θέμα της επέκτασης του ορίου ηλικίας και για τον σκοπό αυτό ετοίμασε σχετικό Κείμενο Πολιτικής. Ως αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, και αξιοποιώντας τις απόψεις που εξέφρασαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, το Υ.Π.Π. προώθησε σχετική πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρία του με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2018, αποφάσισε (Αρ. Απόφ. 84.078) τη διατήρηση του ορίου ηλικίας για υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο στην ηλικία των 4 χρονών και 8 μηνών, ως έχει σήμερα. Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη σταδιακή αύξηση της ηλικίας πρώτης εγγραφής των παιδιών (α) στην προδημοτική τάξη, από 4 χρονών και 8 μηνών που είναι σήμερα, σε 5 χρονών και (β) στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, από 5 χρονών και 8 μηνών που είναι σήμερα, σε 6 χρονών. Επομένως, όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τις συγκεκριμένες ηλικίες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου της σχολικής χρονιάς που θα φοιτήσουν στο σχολείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα