Φυλαχτού: Θετική εξέλιξη η αναβολή της συζήτησης για το ΝΣΔ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, δηλώνει πως η αναβολή της συζήτησης τόσο του Νομοσχεδίου για το Νέο Σύστημα Διορισμών, όσο και των Κανονισμών για τις εξετάσεις αποτελεί θετική εξέλιξη, ωστόσο, σημειώνει ότι η ΠΟΕΔ δεν εφησυχάζεται.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Φυλακτού αναφέρει ότι “η βασική προσπάθεια από τότε που άρχισε να συζητείται το Νέο Σύστημα Διορισμών μέχρι και σήμερα ήταν η διασφάλιση όλων των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν επί σειρά ετών το εκπαιδευτικό σύστημα (Συμβασιούχοι και Αντικαταστάτες) οι οποίοι συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν αθροιστικά τριαντάμηνη υπηρεσία”.

“Παρά

τις δικές μας ενστάσεις, επιφυλάξεις και αντιδράσεις το Νέο Σύστημα Διορισμών κτίστηκε πάνω σε εντελώς λανθασμένη, παράνομη και πολύ άδικη βάση σχετικά με την αναγνώριση της αθροιστικής τριαντάμηνης υπηρεσίας η οποία σε όλα τα κράτη της Ευρώπης μετατρέπεται σε υπηρεσία υπό το Καθεστώς Αορίστου Χρόνου”, σημειώνει.

Όπως προσθέτει “το ΝΣΔ ήταν στην ουσία ένας χάρτινος πύργος κτισμένος, μάλιστα, στην άμμο και με το πρώτο φύσημα του ανέμου ήταν αναμενόμενο ότι θα καταρρεύσει πριν ακόμη εφαρμοστεί”, για να προσθέσει πως “τώρα δεν πρόκειται για άνεμο αλλά για τυφώνα εφόσον πολλές από τις ανησυχίες που θέταμε επίμονα όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα στις τελευταίες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας όχι απλώς ήταν βάσιμες αλλά επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόσυρση της προσφυγής που κατατέθηκε από τη Νομική Υπηρεσία εκ μέρους του ΥΠΠ στην πρωτόδικη απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Κούλουρου”.

“Η ομόφωνη απόφαση της Βουλής”, αναφέρει, “μας ικανοποιεί, όμως δεν μας εφησυχάζει γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Για την ΠΟΕΔ η προσπάθεια θα θεωρηθεί ότι πέτυχε μόνο όταν αναγνωριστεί το καθεστώς Αορίστου Χρόνου για όλους όσους έχουν ή θα συμπληρώσουν 30 μήνες αθροιστικής υπηρεσίας είτε ως Συμβασιούχοι είτε ως Αντικαταστάτες. Αυτό ορίζει η Νομοθεσία (κυπριακή και ευρωπαϊκή) και δεν είναι κάτι που τους παραχωρείται αλλά που το δικαιούνται χωρίς αμφιβολία”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα