Φθηνότερο ή ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; (ΤΙΜΕΣ)

Μόλις δέκα μέρες μας χωρίζουν από τις γιορτές κι όλοι άρχισαν σιγά σιγά τις προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι. Μπορεί οι Κύπριοι καταναλωτές να έχουν τη φήμη ότι είναι της τελευταίας στιγμής ωστόσο είναι και μερικοί που προνοούν για να εξασφαλίζουν τις καλύτερες τιμές αλλά και για να οργανώνονται καλύτερα.

Στο SigmaLive μίλησε για το θέμα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών ΚώσταςΛειβαδιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι οι τιμές παρόλο που δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν

ότι οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Οι περισσότερες υπεραγορές θα διαμορφώσουν τις τιμές τους την ερχόμενη εβδομάδα, που είναι κι αυτή των Χριστουγέννων.

Πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι οι τιμή του ελληνικού αρνιού θα είναι στα 8 ευρώ περίπου το κιλό, ενώ για το κυπριακό στα 9 ευρώ το κιλό. Υπάρχουν και οι υπεραγορές που θα έχουν τιμές που θα κυμαίνονται μεταξύ 6.5 και 7 ευρώ το κιλό, ενώ όπως σημείωσε ο κ.Λειβαδιώτης οι τιμές είναι κυμαινόμενες λόγω του διαφορετικού βάρους των αμνοεριφίων.

Σημείωσε δε, ότι οι τιμές βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας ενώ παράλληλα κάλεσε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί κατά τις αγορές τους.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής Λούκας Αριστοδήμου είπε ότι υπήρχαν αρκετές προσφορές ειδικά σε αλκοολούχα ποτά τις προηγούμενες μέρες ενώ την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να διαμορφωθεί πλήρως το χριστουγεννιάτικο καλάθι. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Συνδέσμου οι τιμές σε ντομάτες είναι περίπου 1.85 το κιλό ενώ σε αγγουράκια, κολοκύθια περίπου στα 1.30.

Σύμφωνα με τον κ.Αριστοδήμου οι τιμές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συνδέσμου αναμένεται να είναι ακριβότερες συγκριτικά με πέρσι. Αναφορικά με τις τιμές του κρέατος, ο κ.Αριστοδήμου σημείωσε ότι συγκεκριμένη υπεραγορά πωλεί 7.99 ευρώ το κιλό το αρνί ενώ πέρσι η τιμή κυμαινόταν στα 5.5 με 5.69 ευρώ το κιλό.

Ο κ.Αριστοδήμου καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην παρασύρεται από την πρώτη τιμή που εντοπίζει στα προϊόντα που αναζητεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα