Φουλ για το 10ο Roland Garros ο Ναδάλ

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα, επέστρεψε στον τελικό του Roland Garros μετά από 3 χρόνια! Ο Rafael Nadal ήταν άψογος για άλλον έναν αγώνα, επιβλήθηκε του Dominic Thiem με 3-0 σετ και βελτίωσε το ρεκόρ του στους ημιτελικούς στο Παρίσι στο τέλειο 10-0, πλησιάζοντας στη μια νίκη το "Décima"!



O σαρωτικός Rafael Nadal

παρέμεινε αήττητος σε ημιτελικούς Roland Garros, καθώς επιβλήθηκε του Dominic Thiem με 6-3, 6-4, 6-0 και προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του παρισινού Grand Slam.

Ο 31χρονος Ισπανός, ο οποίος έχει κατακτήσει τα 9 από τα 14 Grand Slams του στο Παρίσι, θα είναι για 10η φορά στον τελικό του Roland Garros, όπου συνολικά έχει πετύχει 78 νίκες, σε 80 αναμετρήσεις!

Αυτός θα είναι ο 22ος τελικός για τον Nadal σε Grand Slam, που σημαίνει πως θα ξεπεράσει το ρεκόρ των 21 τελικών του Novak Djokovic, που ήταν το 2ο καλύτερο στην ιστορία της Open era. Το κορυφαίο ρεκόρ το έχει ο Roger Federer, με 28 τελικούς. Ο Nadal έχει 14 νίκες και 7 ήττες στους προηγούμενους τελικούς του σε majors, καμία στο Παρίσι, όπου είναι αήττητος σε τελικούς (9-0).

Θα διεκδικήσει επίσης ένα μοναδικό, αξεπέραστο ρεκόρ, να γίνει ο πρώτος που θα έχει 10 τίτλους σε ένα Grand Slam τουρνουά. Είναι κάτι απλησίαστο, αφού το αμέσως επόμενο ρεκόρ τίτλων σε ένα Slam είναι οι 7 τίτλοι των Federer και Pete Sampras στο Wimbledon.

Keywords
Τυχαία Θέματα