Στήριξη Πορτογαλίας στην επίλυση Κυπριακού

Την εκτίμηση της Λευκωσίας για τη στήριξη της Πορτογαλίας στην επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε την Παρασκευή ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης. Ανέφερε, παράλληλα, ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να εργαστεί περαιτέρω για την προαγωγή των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας με τη Λισαβόνα, σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Κουγιάλης μιλούσε κατά τη διάρκεια δεξίωσης στη Λευκωσία που παρέθεσε ο πρέσβης της Πορτογαλίας στην Κύπρο, με αφορμή

την Εθνική Ημέρα της Πορτογαλίας, που εορτάζεται στις 10 Ιουνίου.

«Η Κύπρος εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Πορτογαλία υπήρξε ιστορικά σταθερός υποστηρικτής μιας δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος, που θα επέτρεπε την επανένωση του νησιού» είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού είναι μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για το νησί αλλά και για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Υπογράμμισε, ακολούθως, τις εξαίρετες σχέσεις που απολαμβάνουν η Κυπριακή Δημοκρατία και η Πορτογαλία «στη βάση ισχυρών δεσμών φιλίας, αμοιβαίας στήριξης και κατανόησης», αλλά και τη συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο και εντός της ΕΕ.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τέλος τον Πρέσβη Joao Perestrello για την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει για ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα